Tgrt Haber

Son dakika| Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Altın fiyatları yeniden düşüşte!

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Eylül 2022 12:27 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 14:15
Son dakika| Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Altın fiyatları yeniden düşüşte!
altın,fed,merkez bankası,altın fiyatları

Son dakika haberi: Merkez Bankası (TCMB) faiz oranının yüzde 13’den yüzde 12’ye indirilmesine karar verdi. Fed'in faiz kararının ardından yükselişe geçen altın fiyatları Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından yeniden düşüşe geçti. Gün içerisinde 986 seviyelerine kadar yükselen altının gram fiyatı gerileyerek 984 liraya düştü.

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını dün akşam saatlerinde açıkladı. FED'in faiz kararının ardından piyasalar hareketlendi. Dolar/TL tarihi zirvesini yenilerken altın fiyatları da Merkez Bankası'nın kararı öncesi 986 lira seviylerine yükselmişti. 

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun saat 14.00'te yılın 9'uncu faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 13’den yüzde 12’ye indirilmesine karar verdi. Yükselişe geçen altın fiyatları faiz kararının ardından yeniden düşüşe geçti. Gün içerisinde 986 lira seviyelerine kadar yükselen altının gram fiyatı düşüşün ardından 984 TL bandında işlem görüyor. 

MERKEZ BANKASI FAİZİ DÜŞÜRDÜ

Geçen ay sürpriz bir karar alarak faizi 100 baz puan indiren Merkez bankası bu ayda 100 baz puan indirerekyüzde 12'ye düşürdü. 24 yılın en yüksek enflasyonuna rağmen 8 ay boyunca faizi sabit tutan Merkez Bankası son 2 aydır faizi 100 baz puan indirdi. 

PUTİN'İN AÇIKLAMALARI ALTINI ETKİLEDİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım kararının dışında altın fiyatlarının yükselişindeki bir etken de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya-Ukrayna savaşına dair gerilimi yükseltecek açıklamaları oldu. 

FED, FAİZ ORANINI 75 BAZ PUAN ARTIRDI

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini üçüncü ayda da 75 baz puan artırarak, yüzde 3 ile 3,25 aralığına yükseltti. Banka yetkililerinin 2022 sonu için ortalama faiz beklentisi yüzde 4,4 olarak kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...