Tgrt Haber
16 Kasım 2021 15:56

Altın için satış fırsatı mı? İslam Memiş değerlendirdi

Küresel piyasalarda enflasyon endişeleri ile yükselişini sürdüren spot altının onsu 1.875 doları test ederken, gram altın 616 liranın üzerini gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin yatırımcıya kritik uyarılarda bulunurken, gramın yıl sonunda 660 TL'ye yükselebileceğini dile getirdi. İslam Memiş, "Piyasalarda fırsatlar bitmez ama satış noktasında asla iyimser değilim” dedi.

Altın için satış fırsatı mı? İslam Memiş değerlendirdi
altın,islam memiş,gram altın

Yüksek enflasyonun öngörülenden daha uzun süre devam edebileceği endişeleri ve merkez bankalarının faiz artırımı konusunda ihtiyatlı olmayı sürdürecekleri beklentileri altın fiyatını yukarı çekmeye devam ediyor.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, sabah erken saatlerde yaşanan geri çekilmenin ardından yönünü yeniden yukarı çevirdi ve 1874,99 dolar seviyesini test etti. Geçtiğimiz haftadan bu yana yüzde 2'den fazla yükselen spot altın fiyatı 1876-1883 dolar aralığını hedefliyor.

Commerzbank analistleri, "Altın, güçlü ABD Doları'nın yarattığı ters rüzgâra direnebildi, 1883 dolar seviyesi aşılabilir ise yıl sonuna kadar 1900 dolar test edilebilir" değerlendirmesini yaptılar.

Yurt içinde dolar kuru 10,25 ile rekor tazelerken ons altının da 1875 dolara çıkmasıyla gram altın 616 TL'ye yükseldi. Gram altın böylece sene başı kazancını yüzde 35,5'e yükseltti. Bugün yurt içinde çeyrek altın 1009 TL ile Cumhuriyet altını ise 4 bin 134 TL ile tarihi seviyeden satılıyor. 

GRAM ALTIN 660 LİRAYI GÖREBİLİR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin yatırımcıya kritik uyarılarda bulundu.

“Bugüne kadar altın için hep ‘alın’ tavsiyemiz oldu. Gidişat belli. Sürekli yukarı yönlü hamlelerini devam ettiren bir kur ve altın var karşımızda. Dolar nereye, gram altın oraya” diyen İslam Memiş şunları kaydetti:

"Altının ons fiyatında da hızlı bir toparlanma var. O da son ayın en yüksek seviyesini gördü. Ons atın dünyadaki enflasyonu satın almaya devam ediyor. Haliyle de TCMB faiz indirimini pas geçerse mutlaka teknik açıdan bir düzeltme olacaktır. Bu altını satıp, daha sonra ‘aşağıdan alırım’ düşüncesini doğurmuyor. Bu öngördüğümüz kısa vadeli geri çekilmeler ve düzeltmelerde altın ve döviz borcu olan vatandaşlara bir fırsat sunacaktır. Ben varlıkları satma konusunda vatandaşların düşüncesine çok da katılmıyorum. Bence iyi düşünmeliler. Gram altın fiyatında yılın ilk çeyreğinde bu yükseliş trendinin 660 TL seviyesine kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. 600 liranın altındaki sarkmalarda kısa vade için yatırımcısına alım fırsatı verebilir. Piyasalarda fırsatlar bitmez ama satış noktasında asla iyimser değilim” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...