Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 14:24

10 günde 12 lira arttı: Altın için yıl sonu tahmini açıklandı

Altın fiyatları 10 günde 12 TL değer kazandı. Yıl sonu tahminini açıklayan uzmanlar, gram altının sene sonunda 600 lira civarında değerleneceğini dile getirdi.

10 günde 12 lira arttı: Altın için yıl sonu tahmini açıklandı
altın,çeyrek altın,gram altın,cumhuriyet altını

Normalleşme adımları ile birlikte sosyal hayatın yeniden canlanması ve düğün sezonunun açılmasıyla altın fiyatlarında hareketlilik başladı.

Nisan ve mayıs aylarında küresel altın fiyatlarındaki ve dolar/TL’deki yükselişi takip ederek istikrarlı bir artış kaydeden gram altın, haziran başında 527 TL’ye ulaşarak bu yılın zirvesini görmüştü. Ardından 491 TL’ye kadar gerileyen gram altında oklar yeniden yukarı döndü ve inişli çıkışlı seyrini sürdürmeye devam etti. Bugün ise 503 TL civarlarından satışa sunuluyor.

Altın fiyatları yükselecek mi yoksa düşecek mi sorusuna yanıt arayan yatırımcılar için ise uzmanlardan cevap geldi. Sarı metalin yükseliş trendinde olduğunu söyleyen uzmanlar, altının yıl sonunda 600 lira civarında olacağını öngördüklerini belirtti.

YIL SONU BEKLENTİSİ 600 LİRA

Kripto piyasa hacminin artmasının altının ons fiyatında düşüşe neden olduğunu kaydede Kapalıçarşı esnafı Kaan Gözüm, "Pandemi döneminde herkes güvenli yatırım aracı olan altına yöneldi. Kripto paraların ons fiyatının üzerinde ciddi etkisini gördük. Kripto para piyasası artınca, ons altın fiyatında bir gevşeme oldu. Ağustos ayı itibariyle pandeminin etkisinin azalması durumunda sanayide üretim çarkları dönecek ve bunun kıymetli madenler olan gümüş ile altına yarayabileceği söyleniyor. Altındaki hareketin Ağustos ayı itibariyle ons bazında hareketleneceğini söyleyebiliriz. Gram altının sene sonu 600 lira civarı hedefi var. Altının her sene yüzde 10 ila 15 arasında bir getiri sağladığını söyleyebiliriz” şeklinde açıklamada bulundu.

ALTINDA TAKSİT KARARI NASIL ETKİLEYECEK?

Geçtiğimiz günlerde BDDK kredi taksit sayılarında düzenlemeye gitmiş Altın alımında kredi kartına taksit sayısını 6 aydan 3 aya indirmişti.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gözüm, “Altında taksit sayısının düşürülmesinin piyasalara olumsuz bir etkisi olabilir. Normalleşmeyle birlikte düğün sezonu açıldı, bu dönemde taksitle altın satışları yükselir. Kuyumcu esnafı için ilk başta biraz olumsuz bir hava oluşturabilir ancak daha sonra kendi rayına gireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Altın yükselir mi, dolar düşer mi? İslam Memiş yorumladı:

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...