Tgrt Haber

Altın psikolojik seviyenin altına düştü: İşte Kapalıçarşı piyasasında son fiyatlar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Eylül 2023 11:37 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 11:42
Altın psikolojik seviyenin altına düştü: İşte Kapalıçarşı piyasasında son fiyatlar
altın,ons,gram altın,abd,fed

Gram altın çarşamba günü itibarıyla bir hafta önce çıktığı bir aylık rekor seviyesinin oldukça gerisinde. Dolar ve ABD tahvil faizlerinin baskısı altında kalan ons altın ise 1.900 psikolojik seviyesinin altında işlem gördü. Fed tarafından gelen şahin açıklamalar da fiyatlanmaları etkiledi.

Gram altın son olarak 22 Eylül tarihinde bir aylık rekorunu kırarak 1.680 bandının üzerinde işlem gördü. Bugün ise küresel piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak 1.665 TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.736 liradan, Cumhuriyet altını 11.042 liradan satılıyor.

DOLAR ENDEKSİ 10 AYIN ZİRVESİNDE

Dolar endeksi Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin faiz oranlarının "anlamlı derecede yüksek" olma ihtimalini yüzde 40 açıklamasının ardından 106 seviyesini gördü. Bununla beraber Dolar cinsi yatırımlara olan ilgi artında altın üzerindeki baskı arttı. Dolar endeksi Euro, Sterlin ve Yen’e karşı son ayların en iyi performansını gösterdi.

ONS KRİTİK SEVİYENİN ALTINDA

Altın çarşamba günü 1.900 dolar kritik seviyesinin altında geriledi.  Son bir ayın en düşük seviyelerinde gezinen altın, uzun vadede daha yüksek faiz oranı senaryosunun desteğiyle güçlü dolar ve Hazine getirilerinin sürekli baskısıyla karşı karşıya.

PCE OYNAKLIĞA NEDEN OLACAK

Ahlatçı Yatırım günlük altın bülteninde şu ifadelere yer verdi: Altının onsu dün yüzde 0,3’ün üzerinde değer kaybederken kur tarafında yatay pozitif ivme yerini koruyor. Bu ay içerisinde en yüksek 1681TL’den kapanış gerçekleştiren gram altında da ons altının geri çekilmesi ile birlikte değer kaybı yaşanıyor. 

Yarın ABD’den gelecek büyüme rakamları ile Cuma günü açıklanacak ve Fed için önemli enflasyon göstergelerinden biri olan çekirdek PCE rakamlarının oynaklığa neden olması bekleniyor. İlk direnç noktası olarak 1670TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1675TL ve 1680TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1665TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1660TL ve 1655TL diğer destek bölgeleri izleniyor olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...