Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 09:59

Altına yatırımı bıraktık! 2008'den beri en düşük seviye

Türkiye'de 2008 sonundan bu yana yatırım için altın talebi en düşük düzeye indi. Takı için altın talebi ise ikinci çeyrekte geçen yıla göre 2 kat artış gösterdi.

Altına yatırımı bıraktık! 2008'den beri en düşük seviye
altın,,yatırım,

Dünya Altın Konseyi (WGC) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de ikinci çeyrek dönemde takı altın talebi geçen yılın aynı  dönemine oranla 2 kattan fazla arttı.

Kuruluşun verilerine göre dönem içinde takı altın talebi 8,1 tona  yükselirken pandemi öncesi seviyelere göre ise düşük kaldı. TL'deki değer kaybı, mayıs ayındaki kapanma kararları gibi unsurlar çeyrek  dönem bazında ise talepte yüzde 12 gerilemeye neden oldu.

Aynı dönemde yatırım için altın talebinde ise keskin düşüş izlendi. Yatırım için altın talebi çeyrek bazında yüzde 91, yıllık bazda yüzde 79  düşerek 4,1 tona geldi. Rakam 2008’in dördüncü çeyreğinden bu yana en düşük  seviye olarak kayıtlara girdi. WGC, yatırım için altın talebinin düşmesinde artan fiyat volatilitesinin  yanı sıra artan enflasyonun yatırımcıların alım gücünü düşürmesinin de  etkili olduğu yorumunda bulundu.

Rapora göre TCMB ise yılın ilk yarısında 13,5 ton altın alarak resmi altın rezervini 408,2 tonla toplam rezervlerinin yüzde 29'una çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...