Tgrt Haber
30 Eylül 2022 15:48 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 15:53

'Altında bu dalga fırsat' diyen İslam Memiş tarih vererek uyardı: Kaçırmayın!

Dolar endeksi, Amerikan merkez Fed'in faiz kararı ile tüm dünyada yükselirken Ons altının fiyatı dibi gördü. Altının Ons fiyatı 1.645 ila 1.666 dolar arasında dalgalanırken gram altın yeniden toparlanma sinyali verdi. Geçtiğimiz günlerde 960 lira bandına kadar düşen gram altın doların durgunlaşmasıyla 994 lira seviyesine yükseldi. Altın kurunda yaşanan bu dalgalanmanın yıl sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcılara 'fırsat' uyarısında bulundu.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
'Altında bu dalga fırsat' diyen İslam Memiş tarih vererek uyardı: Kaçırmayın!
altın,islam memiş,altın fiyatları,dolar,fed

HABER MERKEZİ

Son dönemde altın fiyatlarındaki dalgalanma yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Fed faiz kararının ardından  dolar fiyatı 29 Eylül'de yeni bir rekor ile 18,54 TL'yi gördü. Dün gece saatlerinde 26 liralık bir yükselişle 990 seviyesini gören altın ise 984 liradan işlem görüyor. İniş ve çıkışlar altını güvenli liman olarak gören yatırımcısını tedirgin ediyor. Peki altın yükselecek mi, hangi seviyeleri görecek? 

ALTINDA İNİŞ ÇIKIŞLAR YIL SONUNA KADAR SÜRER

TGRT Haber'e değerlendirmelerde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altındaki bu dalgalanmanın yıl sonuna kadar sürebileceğini ifade etti. Son haftalarda döviz kurlarında ve emtia fiyatlarında sert dalgalanmaların olduğunu dile getiren Memiş, “Özellikle bu sert dalgalanmaların nedeninin döviz kurlarındaki Fed etkisi olduğu çok belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. Fed Başkanı ve Fed üyeleri ciddi açıklamalar yapmaya devam ediyor.” dedi.

Fed Başkanı ve Fed üyelerinin açıklamalarının dolar endeksinde, altının Ons fiyatında ve gram fiyatındaki dalgalanmalarda etkili olduğunu söyleyen İslam Memiş, belirsizlik ve risklerin de ciddi anlamda artmaya devam ettiğine dikkat çekti. 

CANLI DÖVİZ KURU İÇİN TIKLAYINIZ...

ALTIN ALIM FIRSATI SUNUYOR

İslam Memiş, altın yükselecek mi düşecek mi sorusuna karşı şöyle konuştu: 

“Belirsizlik ve risklerin arttığı dönemlerde de altının Ons fiyatı 1615 ila 1660 dolar arasında dalgalanıyor. İster istemez gram altında gün bazında günlük 20-30 lira gibi bir dalgalanmayla karşı karşıya kalıyoruz. Yıl sonuna kadar bu dalgalanmalar devam edebilir. Özellikle yatırımcılar ekran fiyatlarıyla serbest piyasalar arasındaki kur farkına mutlaka dikkat etmeli. Ekran fiyatıyla serbest piyasalarda Gram Altın/TL fiyatında 25-30 lira gibi bir fark var. Özellikle talepten oluşan bir farkı ifade etmek isterim.”

“Yıl sonuna kadar bütün merkez bankalarının politikalarında değişiklikler olabilir. Çünkü jeopolitik risklerde artmaya devam ediyor. Bu da faiz artırımlarında çeşitli indirim veya artırımlara neden olacaktır.” 

Altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyleyen Memiş, 950 - 1000 lira aralığında olan gram altın fiyatının vatandaşlara alım fırsatı sunmaya devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...