Tgrt Haber

Altında ‘güvercin Fed’ dalgası! Gram altın rekor tazeledi, ons gözünü 2000 dolara dikti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2023 12:38 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 12:45
Altında ‘güvercin Fed’ dalgası! Gram altın rekor tazeledi, ons gözünü 2000 dolara dikti
altın fiyatları,fed,gram altın,ons altın,altın

Altında uzun süren sessizlik bozuldu. Ortadoğu’daki gelişmeler ve Fed’in para politikalarındaki belirsizlik nedeniyle altında bir süredir dalgalı seyir görülüyordu. Fed tarafından gelen agresif politikaların yerine ‘güvercin’ adımlara bırakacağı beklentisi ile İsrail ve Hamas’ın rehine takasında uzlaşması altında ibreyi yukarıya çevirdi. Ons altın 2000 dolar seviyesine yaklaşırken, gram altında da sabah saatlerinde rekor fiyatlama görüldü. Analistler altında önemli direnç seviyesi henüz aşılamadığını fiyatlarda oynaklığın yaşanabileceği konusunda uyarıyor.

Altın fiyatlarında oynaklık sürüyor. Ortadoğu gerginliği ve Fed’in faiz adımları ile ilgili belirsizlik bir süredir piyasalarda risk fiyatlamasına neden oluyordu. Yatırımcılar özellikle risk iştahının artmasıyla birlikte altına yönelmiş, petrol üreten ülkelerin savaşa dahil olmaması altından çıkışları getirmişti.

Altın tarafında en güçlü sinyal Fed’in faiz artırımlarına ara vereceği beklentisi oldu. Şahin politikalarının sonuna geldiği öngörüleri fiyatlamalardaki ana etken olmaya devam ederken ekonomilerdeki belirsizlik ve resesyon ihtimalleri fiyatlamalarda güçlü kalmayı sürdürüyor.

Özellikle para piyasalarında Fed'in haziranda faiz indirimlerine başlayacağına yönelik fiyatlamalar görülürken, altın tarafından ‘güvercin’ söylemler öne çıkıyor.

Altın fiyatları bugün Asya piyasalarında direnç göstererek son düşüşlerden toparlandı ve Şükran Günü tatili nedeniyle düşük işlem hacimlerine rağmen aylık zirve seviyelerine yaklaştı.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Altının gram fiyatında ise, ons altından aldığı destekle yükselişine devam ediyor. Bugün 1853 liraya kadar yükselen gram altın, yüzde 0,27 primle 1851 liradan alıcı buluyor.

ONS ALTIN SINIRDA HAREKET EDİYOR

Ons altın fiyatı, bugün en yüksek 1998 doları görürken; gram altın ise, 1853 liraya kadar çıktı. Altının ons fiyatı, genel olarak zayıf seyreden dolar endeksinin ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşlerin, altına olan talebi artırmasıyla 2000 dolar sınırında hareket ediyor. Ons altın, bugün içerisinde en yüksek 1998 doları görürken, gün ortasına yaklaştığımız saatlerde yüzde 0,37 artışla 1997 dolarda hareket etti.

ALTIN EN GÜÇLÜ DİRENCİ KIRABİLİR

Kritik 2.000 dolar seviyesinin hemen altında işlem gören altın için analistler 2.010 dolarlık direnç seviyesine dikkat çekiyor. Seviye henüz aşılamazken piyasa duyarlılığının arttığını belirten uzmanlar, Fed tarafından gelecek haber akışlarının bu seviyeyi kırabileceğini dikkat çekiyor.

Fed'in daha da sıkılaştırmaya vurgu yapması, ekonomik göstergelerin karışık bir tablo çizmesinden kaynaklanırken enflasyon beklentilerine dair açıklamalar, işsizlik başvurularının düşerek sıkı bir işgücü piyasasına işaretini vermesi, dayanıklı mal siparişlerindeki düşüş ekonomik talebin yavaşladığına dair endişeleri de körüklüyor.

Analistler ONS altının 2.010 dolarlık güçlü direncin üzerine çıkılması halinde fiyatların 2.022$'lık ara direnci hedefleyebileceği uyarısını yapıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış fiyatı: 1.850,68 TL           

Gram altın satış fiyatı: 1.850,88 TL

22 AYAR GRAM ALTIN KAÇ LİRA?

22 ayar gram altın alış fiyatı: 1.715,60 TL

22 ayar gram altın satış fiyatı: 1.818,08 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın alış fiyatı: 3.067,00 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 3.108,00 TL

YARIM ALTIN KAÇ TL?

Yarım altın alış fiyatı: 6.153,00 TL

Yarım altın satış fiyatı: 6.217,00 TL

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış fiyatı: 12.269,00 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 12.382,00 TL

22 AYAR BİLEZİK FİYATI NE OLDU?

22 ayar bilezik alış fiyatı: 1.718,15 TL

22 ayar bilezik satış fiyatı: 1.733,35 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...