Tgrt Haber

Araç sahipleri ve vergi borcu olanlar dikkat: MTV ödemeleri için bugün son gün!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
04 Ağustos 2023 09:20 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 09:32
Araç sahipleri ve vergi borcu olanlar dikkat: MTV ödemeleri için bugün son gün!
MTV,ek mtv,yapılandırma

Yapılandırma kanunu kapsamında ödenmesi gereken vergi borçlarının 1'inci ve 2'nci taksit ödemeleri için bugün son gün. İlk taksit için ödemesi süresinin uzatılması nedeniyle ilk iki taksit beraber ödenecek.

Yapılandırma Kanunu kapsamındaki vergi borçlarının peşin 1'inci ve 2'nci taksitlerinin ödemeleriyle beraber motorlu taşıtlar ve gelir vergisi için de son ödeme günü bugün.

İKİ TAKSİTİN BERABER ÖDENMESİ GEREKİYOR

İlk taksit ödeme süresi uzatıldığından birinci ve ikinci taksitlerin birlikte ödenmesi gerekiyor. Yapılandırmadan sağlanan ceza indiriminden yararlanmak için de ödemelerin aksatılmaması şart. Motorlu taşıtlar ve gelir vergisi için de son ödeme günü bugün.

ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK

Vergi borçları Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr 'den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor.
Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

SÜRE UZATILMIŞTI

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasının 1'inci ve 2'nci taksit ödemeleri için son gün 31 Temmuz'du. Ancak ödeme süresi uzatıldı. SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ve sigorta primi borçlarının son ödeme tarihi 3 Ağustos olarak belirlenmişti.

EK MTV NE ZAMAN ÖDENECEK?

Sadece bir kez ödenmesi kararlaştırılan ek MTV’nin taksiti kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın yani ağustos sonuna kadar, ikinci taksiti ise kasım sonuna kadar ödenecek. 

EK MTV ÖDEMEYEN ARACINI MUAYENE EDEMEYECEK

2023’ün ikinci yarısı ilk defa tescil edilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si ise 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin ödenecek. Yani, Eylül 2023’te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobil için yıllık MTV’nin yarısı kadar ek MTV alınacak. Ek MTV ödenmemiş taşıta muayene yapılmayacak.

Araç sahipleri ve vergi borcu olanlar dikkat: MTV ödemeleri için bugün son gün!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...