Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 16:17

Arpa ithalatına 4’üncü ihalede ‘yüksek fiyat’la onay

TMO, dün dördüncü arpa ithalat ihalesini yaptı. 270 bin ton arpa ithalatı ihalesinden 245 bin ton arpa ithalatı onaylandı. 25 bin tonluk bölüm ise yüksek fiyat nedeniyle iptal edildi. İhalede gelen fiyat artışı dikkat çekti. TMO, iki hafta önce yaptığı ihaleyi fiyatların yüksek gelmesinden dolayı iptal etmişti.

Arpa ithalatına 4’üncü ihalede ‘yüksek fiyat’la onay
arpa,,ithalat,,TMO,

Türkiye'de olduğu gibi dünyada da arpa üretimi kuraklıktan etkilendi. Dünya piyasalarında arpa, buğday ve diğer hububat ürünlerinde fiyatlar tekrardan yükselmeye başladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), dün 4'üncü arpa ithalat ihalesini gerçekleştirdi. 270 bin ton arpa ithalatı ihalesinde son karar verildi ve 245 bin ton arpa ithalatı onaylandı. İhalede 25 bin tonluk bölüm ise yüksek fiyat nedeniyle iptal edildi.

Dünya’dan Ali Ekber Yıldırım’ın haberindeki bilgilere göre, ihalede ortalama ton başına 285,89 dolar olan fiyat onaylanan 245 bin ton için 285,08 dolara geldi. TMO, 3 Ağustos 2021'de yaptığı 515 bin ton arpa ithalat ihalesinde ton başına ortalama 279,5 dolarlık fiyat teklifini "çok yüksek" diye ihaleyi iptal etmişti. Bu kez ortalama 285,09 dolardan 245 bin ton arpa alacak.

İhale kapsamında iptal edilen 25 bin ton arpa için Aston firması ton başına 293,90 dolar teklif vermişti.

İHALE İPTAL EDİLDİ FİYATLAR ARTTI

TMO iki hafta önce yaptığı ihaleyi fiyatların yüksek gelmesinden dolayı iptal etmişti. Ancak sektör temsilcileri bundan sonraki ihalelerde TMO'nun daha yüksek fiyattan arpa almak zorunda kalacağı için ihalenin iptal edilmediğini ifade ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...