Tgrt Haber

Artık vergi tahsilatı yapamayacak!

07 Ağustos 2014 15:55
Artık vergi tahsilatı yapamayacak!
bank asya,gelir idaresi,vergi tahsilatı,

Gelir İdaresi Bank Asya'yı vergi tahsilatı yapan bankalar listesinden çıkardı. Bu kritik gelişmenin ardından Bank Asya'nın hisse sırası geçici olarak işleme kapatıldı.

Katılım bankasının, dün Ziraat Bankası’na satışı için görüşmeler yapıldığı haberinin ardından borsadaki hisseleri yüzde 8'in üzerinde prim yapmıştı.Ancak bu bilginin doğrulanmaması sebebiyle banka hisselerinde bu sabah yüzde 9 düşüş olmuştu.
Bank Asya’ya asıl kötü haber, öğle saatlerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan geldi. Asya Katılım Bankası AŞ ile yapılan vergi tahsilatına ilişkin protokollerin sonlandırıldığının açıklanması sonrası BIST’in tahtası kapatıldı.Borsa İstanbul, seans arasında KAP'a gönderdiği açıklamada, bankanın hisselerinin geçici olarak işleme kapatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Ulusal Pazar'da işlem görmekte olan Asya Katılım Bankası A.Ş. (ASYAB.E) paylarının işlem sırası, Borsamız Hisse Senetleri (Pay) Piyasası Yönetmeliği'nin 25/a maddesi uyarınca, 07.08.2014 tarihinde ikinci seans öncesinde geçici olarak işleme kapatılmıştır" denildi.
BANK ASYA: YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ
Öte yandan Bank Asya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kararı hakkında Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Açıklamada bankanın yasal haklarını kullanacağı belirtildi. Açıklama şöyle:Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan bugün alınan bir yazıda; Bankamız ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasında mevcut olan vergi tahsilatına ilişkin protokollerin 08.09.2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin fesh edildiği bildirilmiştir. Söz konusu bildirimle ilgili yasal haklarımız kullanılacak olup, bu hususun Bankamız faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi bulunmamaktadır.Bank Asya, 8 Eylül'den itibaren vergi daireleri adına vergi tahsilatı yapamayacak. Halen vergi tahsilatının bankalar aracılığı ile yapılmasında Maliye Bakanlığı yetkili konumda bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...