Tgrt Haber

Asgari ücrete zam açıklaması! AK Partili isim duyurdu

10 Nisan 2022 15:39 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 11:37
Hamza Dağ, gerekirse asgari ücrete müdahale etmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Asgari ücrete yapılması beklenen ikinci zam için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yeni açıklamalarda bulundu.

Hamza Dağ, gerekirse asgari ücrete müdahale etmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ''Asgari ücrete ikinci zam olacak mı?'' sorusuna cevap verdi. Dağ, Kanal 7'de yaptığı açıklamalarda aralık ayını işaret etse de gerekise müdahale yapmaktan çekinmeyeceklerini dile getirdi. Ak Partili Dağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten Temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili Aralık ayında konuşuluyor. Ama gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği gibi Hamza Dağ da vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini, "Enflasyonun altına kimseyi ezdirmeyeceğiz dedik ve ezdirmedik. Yüzde 30-40 zamlarla bunu ortaya koyduk."  sözleriyle ifade etti.

Asgari ücrete zam açıklaması! AK Partili isim duyurdu

'ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM'

"Burada özellikle ticari hayata baktığımızda hareketlilik devam ediyor." diyen Dağ, "Sabit gelirliler konusunda hamleler yapmamız lazım. Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten Temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili Aralık ayında konuşuluyor. Ama gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...