Tgrt Haber
23 Aralık 2022 08:25 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 08:30

Avrasya Tüneli’ne zam yapılacak mı? Bakan Karaismaoğlu net cevap verdi

İstanbul ulaşımında önemli bir yere sahip olan Avrasya Tüneli’ne yeni zam gelip gelmeyeceğine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan cevap geldi. Bakan Karaismailoğlu, hükümetin vatandaşın daha çok kullanabilmesi için Avrasya Tüneli’ne zam yapmayı düşünmediğini söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Avrasya Tüneli’ne zam yapılacak mı? Bakan Karaismaoğlu net cevap verdi
Avrasya tüneli,zam,istanbul

Dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli 6 yıldır İstanbul’un trafiğini rahatlattı. Açıldığı günden bu yana 97 milyon aracın geçtiği Avrasya Tüneli’nden 1 Mayıs’tan itibaren 232 bin 452 motosiklet sürücüsü de bu tüneli tercih etti. Dünyada kıtaları birleştiren çift katlı ilk ve tek karayolu olan tünel 5 kilometre uzunluğunda ve kıtalararası araçlar için en hızlı geçiş imkanını sağlıyor.Yatırım maliyeti 1.2 milyar dolar olan Avrasya Tüneli ile İstanbullular zamandan ve yakıttan tasarruf ediyor.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: ZAM YOK

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Avrasya Tüneli’ne 2023 yılından itibaren zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Bakan Adil Karaismailoğlu katıldığı canlı yayında müjdeyi verdi. Ocak 2023 itibariyle zam yapılmayacağını duyuran Bakan Karaismailoğlu, "Hükümetimiz, bu projeleri vatandaşımız daha fazla kullansın diye zam yapmayı düşünmüyor” dedi.

AVRASYA TÜNELİ ÜCRETİ 2023

2022 yılı içinde İstanbul Avrasya Tüneli ücretleri gündüz ve gece tarifesi olarak ayrı ayrı uygulanıyor. Saat 05.00-23.59 aralığındaki gündüz tarifesinde otomobil geçiş ücreti 53 lira, minibüs 79.5 lira, motosiklet 20.7 lira. Saat 00.00'dan 04.59'a kadar uygulanan gece tarifesinde ise Avrasya geçiş otomobil için 26.5 lira, minibüs için 39,75 lira, motosiklet için 10.35 lira.

Avrasya Tüneli’ne zam yapılacak mı? Bakan Karaismaoğlu net cevap verdi

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...