Tgrt Haber
11 Nisan 2024 13:53 - Güncelleme : 11 Nisan 2024 16:40

Son dakika! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Gabar petrolünde yeni rekor

Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde 40 bin varilin aşıldığının müjdesini verdi. Bakan Bayraktar, yeni hedefin 100 bin varil olduğunu da aktardı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar Dağı bölgesinde Şehit Aybüke Yalçın kuyusunda bayramlaşma töreninde büyük bir müjdeyi açıkladı. 

GÜNLÜK ÜRETİM 40 BİN VARİLİ GEÇTİ

Bugün itibarıyla 40 bin varil günlük üretimin geçildiğini duyuran Bakan Bayraktar, "Bu Türkiye'de en kaliteli petrolü ürettiğimiz ve en çok petrolü ürettiğimiz ve en çok petrolü ürettiğimiz gün olarak tarihe geçen bir gün" dedi.

"BURADA ÇALIUŞAN KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Bakan Bayraktar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bunun için öncelikle burada çalışan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Onların büyük emekleri var. Burada onlarla beraber gece gündüz vazife yapan güvenlik güçlerimize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum milletimiz adına. Bu yolda bizi ilk günden destekleyen ve burayı gece gündüz takip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Aziz milletimize onların dualarıyla, onların destekleriyle bugünlere geldiğimiz için bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum"

ERDOĞAN'DAN ÇALIŞANLARA TEBRİK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak Gabar Dağı bölgesinde günlük 40 bin varili geçen petrol üretimi için sahada çalışanları tebrik etti. Erdoğan, "İnanıyorum ki, Gabar bu işin artık öncüsü olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ferhat Trabzon 11 Nisan 2024 18:01

Madem o kadar petrol bulduk niye yakıt fiyatları düşmüyor yoksa ihtiyaç fazlası ihraç mı ediyorız

Asena 11 Nisan 2024 14:00

Allah şükür isallah bereketliolur Türkiyemiz ferahacikar

Sonraki Haber Yükleniyor...