Tgrt Haber
24 Haziran 2022 16:05 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 17:36

Son dakika! Bakan Bilgin duyurdu: Enflasyon farkının üzerinde zam yapacağız

Son dakika haber: Temmuzda yapılacak düzenlemelerle kamu çalışanlarının nefes alacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40 ne gerçekleşirse üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Bilgin duyurdu: Enflasyon farkının üzerinde zam yapacağız
Asgari ücret,Enflasyon,Vedat Bilgin,Maaş,Memur,Emekli

Milyonlarca kişi hükümet kanadından gelecek asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalara kitlendi. Kameraların karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarını sevindirecek bir haber verdi. 

Asgari ücretin yüzde 50'nin üzerinde zam yapıldığını belirten Bilgin, ekonomideki bütün gelişmelerin sosyal politikalarla desteklendiğini söyledi.

3600 ek göstergenin bütün çalışanlara ve guruplara yayıldığının altını çizen Bakan Bilgin, 5.3 milyon kamu çalışanı bu düzenleme ile ek haklara sahip olduğunu belirtti. 

"KAMU ÇALIŞANLARI NEFES ALACAK"

Temmuzda yapılacak düzenlemelerle kamu çalışanlarının nefes alacağını söyleyen Bilgin, "Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40 ne gerçekleşirse üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" dedi.

Görüşmelerin halen devam ettiğini söyleyen Bilgin, haftaya açıklama yapılacağını belirterek, "Çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Yıl sonuna kadar 50 bin yeni istihdam olacak, yüksek öğrenimli gençlerden oluşacak. Üretimi, istihdamı ve çalışanların emeğini koruyan sosyal politikaları uygulamakla görevliyiz. Asgari ücretle ilgili düzenleme, diğer düzenlemeler, demokratik toplumda emekçinin hukukunu korumak.

"İŞVERENLER SENDİKALARA KARŞI TAVIR ALMASINLAR"

Kamuda sendikalaşma oranı çok yüksek. Özel sektörde ciddi bir sorun var. 15 milyon emekçi işçi olarak çalışıyor. Bunların 1.5 milyona yakını örgütlü, bunu değiştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin işverenleri sendikalara karşı tavır almasınlar. Sosyal uzlaşma sağlamadan bu üretimi devam ettiremeyiz. Türkiye'nin sanayi üretiminde yaptığı başarı, performans, ihracat rakamlarını daha ileriye taşımak istiyorsak emekçilere saygı duyulması lazım. Saygı duyan işverenlerimiz var. Hepsine sesleniyorum, işçilerin karşısında durmayın. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...