Tgrt Haber
26 Aralık 2022 20:32 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 21:07

Son dakika! EYT'de yaş şartı olacak mı? Bakan Bilgin: Bu hafta açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yıl bitmeden gündemden çıkaracağız' dediği EYT düzenlemesiyle ilgili son dakika açıklaması Bakan Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin "EYT'de yaş düzenlemesi olacak mı?" sorusuna "Bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağı da açıklamamızda belli olacak" cevabını verdi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! EYT'de yaş şartı olacak mı? Bakan Bilgin: Bu hafta açıklayacağız
bakan bilgin

Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından bir kez daha yeni yıla girmeden düzenlemenin tamamlanacağını söyledi. "EYT'de yaş düzenlemesi olacak mı?" sorusu ise hala cevap bulmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kaldığı iddialarına ilişkin soruları cevapladı. Bakan Bilgin konuyla ilgili soruya "EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağı da açıklamamızda belli olacak" karşılığını verdi. 

"SEÇİM SONRASI" İDDİLARINA CEVAP 

Bakan Bilgin EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kaldığı iddialarına ilişkin, "Yok öyle bir şey. EYT düzenlemesini bu hafta açıklayacağız. Yaş şartı olup olmayacağını da o gün açıklayacağız" cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kabine toplantısı sonrası EYT ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Erdoğan, “Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır” ifadelerini kullanmıştı.

"EN KAPSAMLISINI YAPACAĞIZ"

EYT'de kadınlarda 42,erkeklerde 45 yaş şartı getirileceği ileri sürülmüştü. Net olarak yalanlamayan bu iddiayı Bakan Bilgin geçen hafta kısmen doğrulamıştı. Bilgin, "EYT'de en kapsamlısını yapacağız" mesajını vermişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kadir27 Aralık 2022 17:23

zaten yaşa takılmış bir kısımı tekrardan yaşa takmak iyi olmaz.

Tamer26 Aralık 2022 23:43

Sn.Bakanım 53 yaşındayım kimse işe almıyor.Pirimim eksik emeklide olamıyorum?dışarıdan borçharç Ek5 yatırıyorum diye sosyal yardımda alamıyorum.yandık kűl olduk.Sn Bakanım.Fiy amanillah......

Ismail26 Aralık 2022 22:13

Birsey diyinde ne olacaksa olsun bakanım.yetti artık psikolojimiz bozuldu

Şevket 26 Aralık 2022 20:38

Acar

Sonraki Haber Yükleniyor...