Tgrt Haber
02 Eylül 2021 15:48

Bakan Bilgin’den ‘3600 ek gösterge’ müjdesi: Çözüme kavuşturacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den memurları sevindiren bir haber geldi. 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldıklarını belirten Bakan Bilgin, ek gösterge sorununu çözmek için çalışma programı başlattıklarını söyledi.

Bakan Bilgin’den ‘3600 ek gösterge’ müjdesi: Çözüme kavuşturacağız
vedat bilgin,,3600 ek gösterge,,memur,,emekli,,ek gösterge,

Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekomünikasyon AŞ arasında "14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni" düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldı.

Bakan Bilgin burada yaptığı konuşmada memurları sevindiren açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldıklarını belirten Bakan Bilgin, bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Geçen günlerde yaklaşık 700 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşmeyi imzaladıklarını anımsatan Bakan Bilgin, bunun özel sektör için de yol gösterici olduğunu söyledi.

3600 EK GÖSTERGE SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Bakan Bilgin konuşmasında yakın zamanda memurlarla da toplu sözleşme yaptıklarına değindi. 3600 ek gösterge sorununu memurlarla yaptıkları sözleşmeyle tutanağa geçirerek kayıt altına aldıklarını vurgulayan Bakan Bilgin, “Bu sözleşme döneminde 3600'ü, bütün memurlar için ciddi bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Sözleşmemizle kayıt altına alındı. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz. Onun da çok önemli bir atılım olacağını düşünüyorum kamu çalışanları açısından." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...