Tgrt Haber
02 Ocak 2023 22:26 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 07:02

Son dakika! Bakan Dönmez duyurdu: Türkiye Bulgaristan'a doğal gaz satacak

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Bulgaristan arasında tarihi bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Türkiye'nin Bulgaristan'a doğal gaz satacağını söyleyen Bakan Dönmez, anlaşmanın bugün imzalanacağını açıkladı. BOTAŞ'ın Umman ile de görüşme halinde olduğunu belirten Dönmez, "Kısa süre içinde bir LNG anlaşması yapılacak" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Fatih Dönmez,doğal gaz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TV NET kanalında katıldığı programda Türkiye'nin enerji gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Bulgaristan'a doğal gaz satacağını duyuran Bakan Dönmez, anlaşma kapsamında imzaların bugün atılacağını belirtti. Enerji fiyatlarıyla ilgili olarak vatandaşın yanında olduklarını söyleyen Dönmez, "Evlerdeki doğal gazın yüzde 75'ini devlet karşılıyor. Bu kış enerji fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz" ifadelerini kullandı. Karadeniz'de yeni doğal gaz keşifleri olabileceğine dikkat çeken Bakan Fatih Dönmez, Gabar'da keşfedilen petrolün ise son yıllardaki en büyük keşif olduğunu kaydetti.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'BU KIŞ ENERJİ FİYATLARINDA ARTIŞ YOK'

"Pandemi sonrası enerjiye ciddi talep artışı oldu. Rusya-Ukrayna savaşı ve karşılıklı ambargolar ile kriz yönetilemez hale geldi. Savaş bitmeden radikal bir fiyat düşüşü beklemek doğru değil. Enerji krizinin aşılmasında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu kış enerji fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz.

'HEM MİLLET HEM DEVLET KAZANACAK'

Enerjide geldiğimiz seviye sevindirici ve iftihar edici. Karadeniz gazını biz sisteme verdiğimizde hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak. Çıkartacağımız gaz evlerin ihtiyacını ve son keşif ile daha fazlasını karşılayacak.

'EVLERDE DOĞAL GAZIN YÜZDE 75'İNİ DEVLET KARŞILIYOR'

Avantajları vatandaşımız lehine kullanacağız. İstisnasız bütün hanelerde doğal gazın yüzde 75'ini devlet karşılıyor, yüzde 25'ini vatandaşa yansıtıyoruz. Kararlıyız, 2023'te de sübvansiyon oranları ile devam edeceğiz. 

KARADENİZ'DE YENİ KEŞİFLER YOLDA

Türk Akımı'ndan yıllık 15 milyar metreküp kadar gaz alabiliyoruz. Çimento dökülmüş sahalarda petrol keşfi yakaladık. Karadeniz'de yeni keşifler olacak.

GABAR'DA PETROL KEŞFİ

Son yıllarda yapılan en büyük keşif. Net üretilebilir günlük rezerv 7 bin 750 varil. Fiyat olarak karşılığı 12 milyar dolar.

BULGARİSTAN İLE TARİHİ ANLAŞMA

Türkiye Bulgaristan'a doğal gaz satacak. Bugün Bulgargaz ile BOTAŞ arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. BOTAŞ en son Umman'da bir görüşme yaptı. Büyük oranda da anlaştılar. Kısa süre içinde bir LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) anlaşması yapacak."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatansever 3 Ocak 2023 08:39

Yıllardır bu asılsız haberlerden bıktık

Sonraki Haber Yükleniyor...