Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 15:50 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 16:34

Son dakika! İhracat temmuzda 18,6 milyar dolar oldu! Bakan Muş açıkladı: Ölçülen en yüksek rakam

Son dakika haberi: Temmuz ayı ihracatı 2021'in aynı ayına göre yüzde 13,4 artışla 18,6 milyar dolar oldu. Verileri açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bunun ölçülmüş en yüksek temmuz ayı ihracat rakamı olduğunu ifade etti.

Son dakika! İhracat temmuzda 18,6 milyar dolar oldu! Bakan Muş açıkladı: Ölçülen en yüksek rakam
ihracat

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, temmuz ayı dış ticaret rakamlarını düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Temmuz ayı ihracatı 2021'in aynı ayına göre yüzde 13,4 artışla 18,6 milyar dolar oldu. Verileri açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bu, ölçülmüş en yüksek temmuz ayı ihracat rakamıdır" ifadesini kullandı.

Son dakika! İhracat temmuzda 18,6 milyar dolar oldu! Bakan Muş açıkladı: Ölçülen en yüksek rakam

Bakan Muş'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye, 2022 yılının ilk 6 ayında olduğu gibi 7'inci ayda da en yüksek aylık ihracat değerini yakaladı. Yılın ilk 7 ayında 144,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. Temmuz ayında ithalat 29,1 milyar dolar oldu. 250 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.

"İHRACAT LOKOMOTİF OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Euro/Dolar paritesindeki hareket Temmuz ayında dış ticaret açığımızı olumsuz etkiledi. İhracat ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor.

Önümüzdeki dönemde mal ticaretinin yanında Turizm ve taşımacılık yanında hizmet ihracatının da güçlü performans sergilemesini bekliyoruz. Temmuz'da dış ticaret açığı 10,58 milyar dolar.

ŞİMDİYE KADARKİ EN YÜKSEĞİ

Temmuz ayında dış ticaret hacmimiz geçtiğimiz yıla göre yüzde 28,7 oranında artışla 47,7 milyar dolara yükselmiştir. Bu değer şimdiye kadar ölçülmüş en yüksek temmuz ayı ihracat rakamıdır. Temmuz ayı ithalatımız ise 29,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir."

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...