Tgrt Haber
13 Aralık 2021 12:01

Bakan Nebati'den asgari ücret ve faizlere ilişkin net mesaj: 'Bitersek hep beraber biteceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati faiz indirimlerinin devam edeceğinin sinyallerini verirken, milyonlarca çalışanın asgari ücret beklentileri için ümitli konuştu. Ayrıca yeni ekonomi modelinin tutmaması halinde üzüleceğini kaydeden Nebati, "Yeter ki siz bize güvenin ve arkamızda durun. Düzelecek… Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber" açıklamasında bulundu.

Bakan Nebati'den asgari ücret ve faizlere ilişkin net mesaj: 'Bitersek hep beraber biteceğiz'
asgari ücret,faiz,dolar,kur,yeni ekonomi modeli,nureddin nebati

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni ekonomi modeli, asgari ücret, faiz indirimi ve dolardaki artış gibi Türkiye gündemini uzun süredir meşgul eden konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk’ten Sevilay Yılman’ın köşesinde yer alan haberde Nureddin Nebati milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret ile ilgili olarak, “İyi olacak. Çok iyi olacak” mesajı verirken, “Olması gerektiğini söyledim. Bizde de çalışan var. Biz daha üç ay önceden zam yapmaya başladık maaşlara. Birçok firma fiilen de başladı zam yapmaya. Zam olacak tabii. 2800 TL ile bir adam geçinebilir mi? Öyle şey olur mu? Olmaz! Vereceğiz. Asgari ücretin olabilecek en doğru rakamda olması konusunda en büyük destekçilerden biriyim. Bırakın bakan olarak desteklemeyi. Patron olarak destekliyorum” ifadelerini kullandı.

‘FAİZ İNDİRİMİNE DEVAM’ MESAJI

Piyasalarda çokça konuşulan faiz indirimlerinin devam edeceğini bildiren Bakan Nebati, “Onu bilmem (İndirimin devam edip etmeyeceği) ama artırmama konusunda kesin kararlıyız. Ve bu işi biz oturtacağız Allah'ın izniyle” dedi.

KUR ARTIŞLARI MANİPÜLATİF

Kur artışlarının dışarıdan bir saldırıya maruz kalmadığını ancak yurt içinde manipüle edildiğini söyleyen Bakan Nebati, “Dışarıdan herhangi bir saldırı yok! Çok net olarak söylüyorum. İçeride birkaç manipülatif, spekülatif işlemeler var. Merkez Bankası da onların bu hamlelerine karşı hamle yapıyor” dedi.

ÇİN MODELİ DEĞİL, TÜRKİYE MODELİ…

Yeni ekonomi modelinin Çin modeli değil Türkiye’ye özgü bir model olduğunu ifade eden Bakan Nebati, “Çin kendi modeliyle var olabilir ama bizim modelimiz farklı. Bize özgü bir model. Dün toplantıda bunları anlattım gelen işadamlarına. O yüzden de çok mutlu ayrıldılar. Altyapısını tamamlamış. Çok güçlü bir şekilde bu modeli hayata geçirmek üzere yola çıkıyor Türkiye” şeklinde konuştu.

Yeni ekonomi modelinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağı yönündeki soruya cevap veren Bakan Nabati, “Evet. Tabii ki! Göreceksiniz. Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Yeter ki bize güvenilsin. (İş insanlarıyla bir araya geldiği toplantı) Toplantıda bankacılar da vardı. “Güvenin, inanının bize” dedim. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güven” dedi.

“BU İŞ YA DÜZELECEK YA DÜZELECEK!”

Yeni ekonomi modelinin tutmaması halinde üzüleceğini kaydeden Nebati, “Elimden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağım. Bu işi samimiyetle çözeceğiz Allah'ın izniyle. Yeter ki siz bize güvenin ve arkamızda durun. Düzelecek… Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; “Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer. Bu işi ya düzelecek ya düzelecek! Yeter ki bize güvenilsin, inanılsın!” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...