Tgrt Haber
10 Eylül 2022 10:38 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 11:21

Bakan Nebati: Kur Korumalı Mevduat 1,3 trilyon liralık hacmi geçti

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat Uygulamasına ilişkin son verile açıkladı. Kur Korumalı Mevduat hesabının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirten Bakan Nebati, yatırımcı sayısının ise 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını açıkladı. 

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Nebati: Kur Korumalı Mevduat 1,3 trilyon liralık hacmi geçti
nureddin nebati,kur korumalı mevduat

Kur Korumalı Mevduat uygulamasını yaklaşık 9 ay önce vatandaşların tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiklerini hatırlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır'' dedi.

Bakan Nebati Kur Korumalı Mevduat hesaplarındaki yatırımcı sayısının ise 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını açıkladı. 

"Biz, tercihimizi Türk Lirası'nı önceleyen reformist bir anlayıştan yana kullandık. Sistemin çarkları Türk Lirası ile besleniyor. Bu bizim paramız, bizim tasarrufumuz ve bizim yatırımımız" mesajını paylaşan Bakan Nebati, "Türk Lirası'na güvendikçe ülkemizi her türlü şoktan gerilim ve krizden korumayı başarırız " dedi.

Bakan Nebati'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle;

"Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor. Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır.

Türk Lirası cinsinden varlıkların artması ve tasarrufların vadelerinin uzaması, finansal sistem dahilinde hem yatırımlar hem de krediler açısından büyük öneme sahip.

Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve alanlarla buluşmasını sağlayacak, enflasyondaki ataleti kıracak, dolarizasyonu azaltacak selektif kredi politikalarının temelinde Türk Lirası tercihimiz var.

Biz, tercihimizi Türk Lirasını önceleyen reformist bir anlayıştan yana kullandık. Sistemin çarkları Türk Lirası ile besleniyor. Bu bizim paramız, bizim tasarrufumuz ve bizim yatırımımız.

Bugün gelinen noktada, Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı toplamda 2 milyon 138 bin 489’a ulaştı. Biz Türk Liramıza güvendikçe, ülkemizi her türlü şoktan, her türlü gerilim ve krizden korumayı başarırız."

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1568501991437139975

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...