Tgrt Haber

Bakan Şimşek'in yatırım turunda yeni durağı Paris!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Ekim 2023 09:21 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 09:36
Bakan Şimşek'in yatırım turunda yeni durağı Paris!
bakan şimşek,mehmet şimşek,paris,fransa,yatırım

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkeleriyle başladığı Amerika’yla devam ettiği yatırım turuna Fransa’nın başkenti Paris’i de ekledi. Bakan Şimşek, yatırımcılara Türkiye’nin ekonomi politikalarını anlatacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yatırımcı turu kapsamında önemli temaslarda bulunmaya devam ediyor. Körfez ülkelerinin ardından ABD’ye giden Şimşek Marakeş’deki görüşmelerin sonrası şimdi de günübirlik olarak Fransa’nın başkenti Paris’e gidecek.

FRANSA MALİYE BAKANI İLE BİR ARAYA GELECEK

Şimşek, Körfez ülkeleri, ABD ve İngiltere'deki temaslarının ardından, bugün de Fransa'da yatırımcılarla buluşacak. Bakan Şimşek, günübirlik temasları kapsamında Paris'te yatırımcılarla yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirecek. Temasları kapsamında OECD Finansal ve Kurumsal İşler Bölümü Direktörü Carmine Di Noia ile görüşecek Şimşek, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie ile de bir araya gelecek.

“GİTMEDİK YER BIRAKMAYACAĞIZ”

Franco-German Forum'un akşam yemeğinde Fransız ve Alman yatırımcılarla buluşacak Şimşek, görüşmelerinde uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program'daki hedef ve reform hazırlıklarını anlatacak, katılımcıları fırsatları değerlendirmeye davet edecek.

Bakan Şimşek'in yatırım turunda yeni durağı Paris!

Bakan Şimşek, katıldığı bir televizyon programında yurt dışı temaslarına ilişkin bilgi verirken gelecek 1-2 hafta içinde Abu Dabi, Doha ve Riyad'a gitmeyi planladığını belirterek, "Gitmedik yer bırakmayacağız. Çünkü bizim derdimiz Türkiye'ye doğrudan yatırımları artırmak. Yakında Uzak Doğu'ya da gitmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

YATIRIMCI İLGİSİ ŞAŞIRTICI DEĞİL

Bakan Şimşek geçtiğimiz haftalarda Fas’ın önemli kentlerinden Marakeş’e gitti. Bakan Şimşek, Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantılarına katıldı. Ekonomist Timothy Ash de toplantılara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın IMF toplantılarının yıldızı olduklarını ve burada tutarlı bir reform ve düzenleme mesajı verdiklerini söyledi. 

Bakan Şimşek Ash'in paylaşımına teşekkür ederek, "Türkiye'nin güçlü bir hikayesi olduğu göz önüne alındığında, yatırımcı ilgisi şaşırtıcı değil. Fiyat istikrarının sağlanması, mali disiplinin yeniden sağlanması ve yapısal reformların uygulanması da dahil olmak üzere taahhütlerimizi yerine getirmeye kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...