Tgrt Haber

Bakanlıktan deprem bölgesi için erken maaş açıklaması: İvedilikle ödenecek!

09 Şubat 2023 12:20 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 12:29
Bakanlıktan deprem bölgesi için erken maaş açıklaması: İvedilikle ödenecek!
hazine bakanlığı,erken maaş,deprem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kişilerin maaşlarına yönelik yaptığı açıklamada “Banka hesaplarına aktarılan aylıkların ilgili bankalarca personele ivedilikle ödenmesi sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kişilerin maaş ödemeleri hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzası ile bir genelge yayımladı.

İVEDİLİKLE ÖDENECEK

Yapılan açıklamada aylıkları personel kanunlarına göre almakta olup Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapanlara, 15/2/2023 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 164’üncü ve ek 24’üncü maddeleri uyarınca ivedilikle ödeneceğini bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla hazırlanan Genelgede, kamu kuruluşlarında söz konusu illerde çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacakları belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

• Ödenecek aylıklar yasal kesintiler yapılmak suretiyle muhasebeleştirilecektir.
• Banka hesaplarına aktarılan aylıkların ilgili bankalarca personele ivedilikle ödenmesi sağlanacaktır.
• Aylıklardan yapılan kesintiler önceki aylarda olduğu gibi yasal süresinde gönderilecektir.
• İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Bakanlıktan deprem bölgesi için erken maaş açıklaması: İvedilikle ödenecek!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...