Tgrt Haber

Başbakan Davutoğlu müjdeyi vermişti, işte Bağ Kur prim affı

08 Şubat 2015 09:11
Başbakan Davutoğlu müjdeyi vermişti, işte Bağ Kur prim affı
bağkur,prim,af,başbakan davutoğlu,

Başbakan Davutoğlu'nun geçen hafta açıkladığı “Bağ-Kur'a prim borçlarının silinmesi” ile ilgili detaylar belli oldu. Süreç şu şekilde işleyecek:

-Çıkartılacak yasa ile, 12 aydan fazla prim borcu olanlara, borçlarını ödemeleri için süre verilecek.
-Verilen süre içinde prim borcunu ödemeyenlerin prim borçları silinecek.
-İsteyen borçlu, verilen süre dolmadan Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak prim borcunun silinmesini talep edebilecek.
-Ancak 12 aydan fazla prim borcu olan her sigortalının borcu silinmeyecek. “Yasada belirlenecek tarih itibariyle” 12 aydan fazla prim borcu olanlar düzenlemeden yararlanacak. 12 aydan az prim borcu olanlar ise yasadan yararlanamayacak.
-Silinen prim borcu kurum kayıtlarından çıkartılacak ve borçlu hakkında takibat yapılmayacak. Daha önce başlatılmış olan takibatlar durdurulacak.
-Prim borcu silinenlerin, borca ilişkin süreleri “sigortalılık süresi” olarak dikkate alınmayacak.
-Kaybedilen günler geri kazanılabilecek
-Başbakan Davutoğlu, prim borcu silinenlerin sağlık yardımı alacağını da açıklamıştı.
-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 milyondan fazla BAĞ-KUR'lunun prim yapılanmasını gerçekleştirdiğinisöyledi. Dün Bursa'da yaptığı açıklamada, prim borcunu yapılandıramayan 1 milyon 300 bin civarındaki esnafın prim affı ile sağlıktan yararlanmasını sağlamak için çalışma yapıldığını da belirten Çelik, bu konunun önümüzdeki günlerde Meclis'te ele alınacağını kaydetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...