Tgrt Haber
04 May 2022 19:14 - Güncelleme : 04 May 2022 19:20

Başkası adına tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri e-Devlet’ten yapılabilir mi?

Tapu sorgulama işlemleri internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Ancak başkası adına tapu sorgulamak isteyen kişiler "Başkası adına tapu sorgulama nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyor. Tabu sorgulama işlemleri için önceden Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne gidilmesi gerekiyordu ancak günümüzde buna gerek kalmadan internet üzerinden kolaylıkla sorgulama işlemi yapılabiliyor. Fakat başkasının adına tapu sorgulamanın nasıl yapıldığı ise haberimizde…

Başkası adına tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri e-Devlet’ten yapılabilir mi?

Tapu sorgulama işlemleri arazi ve arsa alım satımlarında en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Artık internet üzerinden kolaylıkla tapu sorgulama işlemlerini halleden bireyler "Başkası adına sorgulama nasıl yapılır?" sorusunun cevabını araştırıyor. İşte başkası adına tapu sorgulama işlemlerinin detayları…

BAŞKASI ADINA TAPU SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Bireyler kendisi adına tapu sorgulama işlemlerini, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi veya e-Devlet TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir.

Ancak başkasına ait tapu kaydı sorgulamak isteniyorsa bu işlem kişinin bilgisi dışında gerçekleştirilemez. Özellikle de KVKK gereği bir kişinin kişisel bilgileri, rızası olmadan bir başkası ile paylaşılmamaktadır. Bu durumda avukatlar yalnızca mahkeme kararıyla sorgulayabilir.

Başkası adına tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri e-Devlet’ten yapılabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında satın alınacak yerin tapusunun kime ait olduğunun bilinmesi gerekir. İşte bu esnada başkasına ait tapu sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilir. Fakat bu işlem sadece tapunun gerçek sahibi orada bulunduğu zaman yapılabilir. Tapu dairesine gittiğiniz zaman tapu işlemleri yapmak istediğinizde tapu sahibine kısa mesaj gidecektir. Yani sorgulama esnasında karşı tarafa bilgi mesajı yollanmış olur.

TAPU SORGULAMA İŞLEMLERİ e- DEVLET İLE YAPILABİLİR Mİ?

Kişiler kendi adına olan tapu bilgilerini e-devlet sistemi üzerinden sorgulayarak öğrenebilir. e-Devlet üzerinden topu sorgulama yapmak için kişinin kendi adına olsa bile isim bilgisi bilinmiyorsa yeni bilgilere ulaşılamaz. Kendisi adına e-Devlet üzerinden tapu sorgulama işlamleri için şu adımlar gerçekleştirilmeli; 

Başkası adına tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapu sorgulama işlemleri e-Devlet’ten yapılabilir mi?

  • T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile beraber sisteme giriş yaptıktan sonra sistemde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sayfasına girmelisiniz.
  • İlgili sekmeye https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkini kullanarak doğrudan ulaşabilirsiniz.
  • Kadastro sorgulama imkanı ile bilgilere erişebilirsiniz.
  • Kendi tapu kayıtlarınızı yalnızca e-devlet sisteminden görebilirsiniz.
  • e-devlet sistemine girebilmeniz kayıtlı bir e-devlet şifreniz olması gerekmektedir.
  • Başkasına ait tapu bilgilerini öğrenebilmek için ise bir avukatla anlaşmanız gerekmektedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat Cindoruk 30 Ağustos 2023 17:42

Aydın söke yenidoğan 20nolu evin tapusu varmi

Sonraki Haber Yükleniyor...