Tgrt Haber
11 Nisan 2024 13:44 - Güncelleme : 11 Nisan 2024 14:23

Bayram mesaisine kalan çalışanlar dikkat! Ücretler yarım değil 2 gün olarak hesaplanacak (2024 bayram mesai ücretleri)

Ramazan Bayramı'nda mesaiye kalacak çalışanların ücret hesabına dikkat etmesi gerekiyor. Resmi veya dini bayramlarda uygulanan mesai ücretlerinin iş gücü bedeli netleşti. İşte bayram mesai hesaplaması...

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
Bayram mesaisine kalan çalışanlar dikkat! Ücretler yarım değil 2 gün olarak hesaplanacak (2024 bayram mesai ücretleri)

Resmi ve dini bayramlarda insiyatif kullanıp çalışmak isteyen çalışanlar mesai ücreti alıyor. Ek çalışma bedeli olarak geçen mesai ücretinde kafa karıştıran sorunlardan tam olarak ne kadar alınacağı oldu.

BAYRAM MESAİSİNE KALAN ÇALIŞANLAR DİKKAT! 

İş kanunu yasasına göre şirketlerin İnsan Kaynakları, resmi ve dini bayramlarda çalışan çalışanlar için gün içinde ek ücret hesaplaması yapması gerekiyor. Bazı iş yerleri bu durumda çalışana diğer günlerde izin hakkı vererek ücret ödemiyor.

Bayram mesaisine kalan çalışanlar dikkat! Ücretler yarım değil 2 gün olarak hesaplanacak (2024 bayram mesai ücretleri) - 1. Resim

Ancak ücret ödeyecek şirketler talep üzerine verilen çalışmada çalışana verecek ücretin 2 gün olarak hesaplaması lazım. Kanunda geçerli olan 2 gün mesai ücretleri konusunda çalışanların özellikle maaş süresinde bordrosunu kontrol etmesi gerekiyor. İş kanunu yasasına göre; tamamen işleyiş sergileyen kurumsal firmalar genellikle çalışanlara maaş bordrosunu kontrol ederek yansıtılan ücreti takip etmesi şart.

Bayram mesaisine kalan çalışanlar dikkat! Ücretler yarım değil 2 gün olarak hesaplanacak (2024 bayram mesai ücretleri) - 2. Resim

Bunun yanı göre; özel şirketlerde kişinin iş sözleşmesinde mesai ve izinleri hakkında yaptığı anlaşmalara dikkat etmesinde fayda var. Bazı özel şirketler iş kanunu yasasını esnetebilen iş sözleşmesi kuralları hazırlayabilir. Bayram mesaisinde maaş 30 güne bölünür. 30 günde ortaya çıkan günlük ücretin 2 katı baz alınarak hesaplanır. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...