Tgrt Haber

BDDK harekete geçti! Olumlu seyri manipüle edenlere suç duyurusunda bulunacak

21 Aralık 2021 00:39
BDDK harekete geçti! Olumlu seyri manipüle edenlere suç duyurusunda bulunacak
BDDK,DOLAR,,döviz,,manipüle,,suç duyurusu,

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası ekonomiye yönelik açıklamaları döviz kurunda seyri tersine çevirdi. Doların 18 TL’yi Euro’nun ise 20 TL’yi aşmasının aynı gününde Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından açıklamaları ile birlikte Dolar 13 TL’nin altına indi. Dövizde yaşanan bu büyük düşüş sonrası bazı sosyal medya hesaplarından olumlu seyri manipüle edecek paylaşımlar geldi.

BDDK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.Söz konusu kişilerle ilgili gerekli incelemeler yapılarak haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı vurgulanan paylaşımda, "Kurumumuz bu ve benzeri girişimleri yakından takip etmektedir." denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...