Tgrt Haber
23 Mart 2022 10:47 - Güncelleme : 23 Mart 2022 10:57

23 Mart benzin ve motorin fiyatları: Benzin ve motorine zam gelecek mi? Brent petrol yükselir mi?

Brent petrol jeopolitik gerginliğin tırmanmasıyla yükselişe geçerken ABD’nin Rus petrol ithalatını yasaklamasına AB ülkelerinin dahil olacağı iddiaları brent petrol fiyatını 120 dolar kapısına getirdi. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili olan Brent petrol ABD Başkanı Joe Biden'ın perşembe günü açıklayacağı yeni yaptırım paketi öncesi gerginliğini koruyor. Akaryakıt fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar ‘’Benzin ve motorine zam gelecek mi?’’ sorusunun cevabını arıyor.

Brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş yeni benzin ve motorin zammı iddialarını gündeme getirdi.
Brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş yeni benzin ve motorin zammı iddialarını gündeme getirdi.

Rusya Ukrayna Savaşı öncesi 96 dolar seviyesinde olan brent petrol süreç boyunca 130 seviyesini test etti. ABD Başkanı Joe Biden’ın Rus petrol ve gazını ithal etmeyeceklerini açıklamasının ardından yükselen brent petrol fiyatı Irak, Birleşik Arap Emirlikler, Suudi Arabistan ve Venezuela gibi ülkelerin petrol üretimin artışına ilişkin açıklamaları ardından tekrar düşüşe geçti. Savaş fiyatlamasının hakim olduğu piyasalarda yeni yaptırım kararları ve hafta sonu İran yanlısı Husi isyancıların, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı ve OPEC'in fiili lideri Suudi Arabistan'daki enerji tesislerini hedef alan saldırısının ardından yukarı yönlü ataklar gerçekleştirdi. Yükselir trendi beraberinde akaryakıt zammı getirdi. Peki mart ayında benzin ve motorin zammı gelecek mi?

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELECEK Mİ?

Brent petrol tansiyonun yükselmesiyle dün akaryakıt zammı geldi. 23 Mart gecesi itibari ile yapılan zamlar çerçevesinde İstanbul’da benzinin litre fiyatı 19,70 liraya motorinin fiyatı ise 22,23 liraya yükseldi. Brent petrol fiyatındaki yukarı ataklar sonrası gözler ‘’Yeni akaryakıt zammı gelecek mi?’’ sorusuna çevrildi. AB ülkelerinin Rus petrolüne bağımlı olması nedeniyle ambargo kararı almayacaklarını açıklamasının ardında yaşanan geri çekilme yaşanırken Salı günü fiyatlar düşerken, ABD Başkanı Joe Biden’ın Perşembe günü Avrupalı liderlerle yaptığı görüşmenin ardından Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar hakkında yapacağı açıklama tansiyonu yüksek tutmaya devam ediyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock önceki gün "Petrol ambargosu sorunu, onu isteyip istemediğimiz değil, petrole ne kadar bağımlı olduğumuz sorunudur" sözleriyle Rus petrolünü yasaklamayacaklarını ifade etmişti.

23 Mart Çarşamba 11.00 itibariyle brent petrol 116 dolardan işlem görüyor.

23 MART GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrol fiyatı akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olurken güncel akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. İşte 23 Mart Çarşamba benzin ve motorin fiyatları:

23 Mart benzin ve motorin fiyatları: Benzin ve motorine zam gelecek mi? Brent petrol yükselir mi?

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI:

  • Benzin fiyatı: 19,70 TL
  • Motorin fiyatı: 22,21 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI:

  • Benzin fiyatı: 19,78 TL
  • Motorin fiyatı: 22,31 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI:

  • Benzin fiyatı: 19,80 TL
  • Motorin fiyatı: 22,33 TL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...