Tgrt Haber

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son durum

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
30 Temmuz 2022 13:10 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 13:16
Benzin ve motorin fiyatlarında indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son durum
akaryakıt,benzin,motorin,lpg,brent petrol

Brent petrolün 100 doların altına inmesiyle akaryakıt fiyatlarına art arda gelen indirimlerin ardından Fed’in faiz kararıyla Brent petrol 104 dolar seviyelerine çıktı. Brent petroldeki bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına yansıdı. En son LPG’ye 30 kuruşluk zam gelirken vatandaşlar herhangi bir indirim veya zam gelecek mi sorusuna cevap arıyor. İşte 30 Temmuz 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları…

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrasında tarihi rekor kıran petrol piyasasındaki yükseliş trendine girerek son yılların en yüksek seviyelerine ulaşan Brent petrolün varil fiyatı100 doların altını görürken bir miktar yükselişe geçti. Brent petrol fiyatları kritik seviyenin altını görmesi akaryakıt fiyatlarına art arda indirim olarak yansıdı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı ve ABD büyüme verilerinin açıklanması sonucu Brent petrol fiyatı yeniden tırmanışa geçti. Brent petroldeki bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına da yansıdı, LPG'ye zam geldi. 

Dünü 101 dolar seviyesinde kapatan Brent petrol varil fiyatı 30 Temmuz 2022 sabahında günde 104 dolar seviyesinde başladı.

BRENT YÜKSELDİ, ZAM GELECEK Mİ?

Brent petrolün tekrar yükselişe geçmesi ve döviz kurunda yukarı yönlü hareket sonrasında sürücüler yeniden gözlerini benzin, motorin ve LPG fiyatlarına çevirdi. Geçtiğimiz günlerde motorine 92 kuruş indirim gelirken benzine ise 50 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Brent petrolün tekrar yükselişe geçmesinin ardından LPG'ye 30 kuruş zam geldi. Art arda gelen indirim ve zam haberlerinin ardından milyonlarca sürücü ‘indirim gelecek mi, zam devam edecek mi?’ sorularına cevap arıyor.

Brent petrolde yaşanan düşüşle birlikte motorine 92 kuruş indirim gelirken benzine ise 50 kuruşluk bir indirim haberi gelmişti. Fakat benzin ve motorine gelen indirimlerin ardından LPG’ye 30 kuruş zam geldi. İşte LPG’ye gelen zam birlikte oluşan güncel fiyatlar…

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ (30 TEMMUZ 2022)

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,23 TL
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,48 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,10 TL 
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,22 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24,50TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,35 TL 

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT LİSTESİ (30 TEMMUZ 2022)

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 22,34 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 24,57 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL 

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI (30 TEMMUZ 2021)

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 22,36 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 24,62 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04 TL 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...