Tgrt Haber
30 Aralık 2021 19:41

Son dakika: Benzine 68 kuruş zam geldi!

Son dakika haberi: Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 68 kuruş zam geldi. Zam haberini EPGİS sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamadı.

Son dakika: Benzine 68 kuruş zam geldi!
Benzin,zam,motorin,EPGİS

Son dakika haberi: EPGİS'den yapılan açıklamaya göre 31 Aralık 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 68 kuruş fiyat artışı gerçekleşecek. Artış pompa satış fiyatına yansıyacak.  Ankara'da ortalama 11,69 liradan satılan benzinin litre fiyatı 12,37 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 11,63 liradan 12,31 liraya, İzmir'de 11,71 liradan 12,39 liraya çıkacak. Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Son dakika: Benzine 68 kuruş zam geldi!

SON 3 AYDA BÜYÜK ZAMLAR GELDİ

Türkiye’de Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına ardı ardına zamlar geldi. Son 3 ayda benzin fiyatları yüzde 49; motorin yüzde 58 ve LPG yüzde 80 arttı. Bu artışın önemli kısmı TL’nin Dolar ve Euro kuru karşısında hızla değer kaybettiği kasım ayının ikinci yarısından aralık ayı ortasına kadar olan son 1 aylık dönemde oldu. 16 Kasım-18 Aralık 2021 tarihleri arasında benzin fiyatına yüzde 43, motorine yüzde 40 ve LPG’ye yüzde 32 zam geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...