Tgrt Haber

Beyaz eşya sektöründen toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg
23 Kasım 2022 10:13 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 10:29
Beyaz eşya sektöründen toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı
beyaz eşya,can dinçer

Son dönemlerde enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmezi olmaları nedeni ile satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim ayında yüzde 9 arttı.

TÜRKBESD verilerine göre, beyaz eşya satışlarında artış yaşanırken, yılın ilk 10 ayında 6 ana ürün grubunda satış ise yüzde 4 düştü. Veriler beyaz eşya iç satışlarında yılın en yüksek artışına işaret etti.

İÇ SATIŞLAR EKİM’DE ARTTI

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) açıkladığı verilere göre, iç satışlar Ekim'de artış gösterdi. Buna göre, yüzde 9 artarak 596 bin 766 oldu. Türkiye’de altı ana üründe beyaz eşya iç satışları geriledi. Ocak-Ekim'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 azalarak 7,3 milyon âdete düştü.

ALTI ANA GRUPTA EKİM'DE YÜZDE 5 YÜKSELİŞ

İhracat Ekim'de aylık bazda da yıllık bazda da değişmedi.  Aylık 2 milyon 473 bin 102 adet olarak ifade edildi. 10 aylık ihracat 21 milyon 498 bin olarak gerçekleşti.
Altı ana ürün grubunda üretim Ekim'de yüzde 5 yükseliş yaşandı. Yılın ilk 10 ayında yüzde 1 gerileyerek 24 milyon 234 bin 942 adet oldu.

SEKTÖR TOPARLANMAYA BAŞLADI

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer verilerin sektörün ihracat ve iç satış rakamlarının yılın ilk altı ayındaki düşüşün ardından toparlanmaya devam ettiğini gösterdiğini dile getirdi. Verilere ilişkin değerlendirmesinde, "Avrupa’da ekonomik gelişmelere bağlı olarak talebin düşmesi, toplam ihracatının yüzde 62’isini Avrupa ülkelerine gerçekleştiren sektörümüz için, rekabet gücümüzü etkileyebilecek gelişmeleri daha da önemli kılıyor. İhracatta lokomotif konumdaki sektörümüz için maliyet yükü oluşturan korumacı önlemlerin tekrar değerlendirilmesi önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...