Tgrt Haber
13 Haziran 2022 16:52 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 19:11

Bitcoin neden düşüyor? Binance bitcoin işlemlerini durdurdu mu, neden durdurdu?

Binance CEO'sundan gelen son açıklamalar kripto piyasasında endişeye neden olurken "Bitcoin neden düşüyor? Binance Bitcoin işlemlerini durdurdu mu? Binance bitcoin işlemlerini neden durdurdu?" soruları gündeme geldi. Kripto para piyasası son dönemlerde ciddi darbeler görürken yapılan kritik açıklamalar sonrasında ciddi düşüş yaşandı. İşte Bitcoin işlemlerine dair tüm merak edilenler…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Bitcoin neden düşüyor? Binance bitcoin işlemlerini durdurdu mu, neden durdurdu?
bitcoin,binance,kripto para

Kripto para piyasası ciddi değer kayıplarıyla güne başlarken en büyük düşüş bitcoinde yaşandı. Binance CEO'su Changpeng Zhao, Bitcoin çekim işlemlerinin askıya alındığını duyurmasının ardından piyasada endişeye neden olurken "Bitcoin neden düşüyor? Binance Bitcoin işlemlerini durdurdu mu? Binance bitcoin işlemlerini neden durdurdu?" soruları günün en çok merak edilen konusu oldu. İşte son dakika kripto para gelişmeleri…

BİNANCE BİTCOİN İŞLEMLERİNİ DURDURDU MU?

Kripto para piyasasında en büyük kripto para alım satım platformu Binance, Bitcoin çekim işlemlerini askıya aldı. Binance CEO'su Changpeng Zhao sorun kaynaklandığını, 30 dakika içinde çözülmesini beklendiğini söyledi ancak süreç uzadı.

Binance CEO’su CZ açıklamasında 'Binance’den yaklaşık 30 dakika boyunca Bitcoin para çekme işlemleri gerçekleştirilemeyecek.' dedi.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Zhao, sorunun yarım saat içinde çözüleceğini belirtti. Ancak sorun daha uzun sürdü. CEO, paylaşımının 23 dk. sonrasında "çözümün biraz gecikeceğini" söyledi.

Kripto para borsası Binance, saat 18:32’de Twitter’dan Bitcoin çekim işlemlerinin devam ettiğini duyurdu. Başta “yarım saatte çözüleceği” bildirilen söz konusu arıza 5 saat 30 dakikadan fazla sürdü.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin başta olmak üzere pek çok para birimi güne büyük değer kayıpları ile başladı. Bitcoin'deki düşüş yüzde 7.6 oldu. BTC'nin fiyatı 25 bin 354 dolara gerilerken toplam piyasa değeri 484 milyar dolara düştü. Bitcoin'in piyasa hakimiyeti ise yüzde 45'in üzerine çıktı. Kripto para borsası Binance'den de kritik bir son dakika duyurusu geldi.

Bitcoin neden düşüyor? Binance bitcoin işlemlerini durdurdu mu, neden durdurdu?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bitcoin çekim işlemlerini kısa süreliğine durdurduğunu paylaştı. Binance CEO'su CZ tarafından yapılan açıklamaya göre, Binance'den yaklaşık 30 dakika boyunca Bitcoin para çekme işlemleri gerçekleştirilemeyecek. Fonların güvende olduğunu belirten Binance CEO'su, bu sıkıntının sadece Bitcoin ağında gerçekleştiğini diğer ağlarla çekim işlemlerinin hala gerçekleştirilebildiğini ve muhtemelen planlanan 30 dakikadan daha fazla süreceğini söyledi.

CZ yaptığı paylaşımda “Anlayışınız için teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Piyasalar geçen hafta cuma gününe girdiğinde toplamda 1.3 trilyon dolarlık bir büyüklüğe sahipti. Bugün gelinen noktada ise söz konusu büyüklük yüzde 20 eriyerek 1.07 trilyon dolara düştü.

Reuters'da yer alan habere göre kripto kredi platformu Celcius tüm takas, transfer ve çekim işlemlerini durdurmuştu. “Piyasa koşullarının” gerekçe gösterildiği bu hamlenin ardından düşüş daha derinleşirken Binance’in Bitcoin işlemlerini durdurması ikinci bir şok etkisine neden oldu.

Bitcoin, Fed'in ABD'de enflasyonun 41 yılın rekorunu kırmasının ardından agresif davranacağı endişesiyle düşüşe geçmiş, Celsius'un kararıyla 25 bin doların altını görmüştü.

Bitcoin'de yaşanan düşüşün asıl nedeni olarak küresel piyasalardaki belirsizlik olarak gösteriliyor. FED'in faiz artırımında daha keskin kararlar verme olasılığının artması kripto piyasalarda tedirginliğe neden oldu. Piyasalar geçen hafta cuma gününe girdiğinde toplamda 1.3 trilyon dolarlık bir büyüklüğe sahipti. Bugün gelinen noktada ise söz konusu büyüklük yüzde 20 eriyerek 1.07 trilyon dolara düştü.

BİTCOİN (BTC) DÜŞMEYE DEVAM EDER Mİ?

Bitcoin'deki düşüş yüzde 7.6 oldu. BTC'nin fiyatı 25 bin 354 dolara gerilerken toplam piyasa değeri 484 milyar dolara düştü. Böylece Bitcoin Aralık 2020'den beri ilk kez toplam piyasa hacmi olarak 500 milyar doların altını gördü. Bitcoin'in piyasa hakimiyeti ise yüzde 45'in üzerine çıktı. Bitcoinde yaşanan düşüşün devam edip etmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

CELSİUS İŞLEMLERİ DURDURDU MU?

En büyük kripto para borç verenlerinden biri olan Celsius Network “sıra dışı pazar koşulları” nedeniyle tüm işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Celsius Network'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, sıra dışı pazar koşulları nedeniyle para çekme, takas ve transferlerin geçici olarak durdurulduğunu bildirdi. Açıklamada, durdurma adımının Celsius'u zaman içinde yükümlülüklerini yerine getirmesine yönelik daha iyi bir konuma ulaşmak için atıldığına vurgu yapılarak, kullanıcıların geçici durdurma döneminde ödül kazanmaya devam edecekleri ifade edildi.

Celsius Network'ın açıklaması, kripto para piyasasında hafta sonu düşüşünün ardından geldi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...