Tgrt Haber

Bitcoin dibi gördü! Tuna Kaya karamsar konuştu: Piyasalarda yön bozuldu, bundan sonra zor!

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
10 May 2022 15:55 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 13:36
kripto

Fed’in estirdiği fırtına halen piyasaları etkiliyor. Dolar ve altın değer kazanırken kripto paralar 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Peki kripto paralar hangi yönde seyredecek? Kripto para uzmanı Tuna Kaya, son gelişmeler ışığında kripto paraların seyrini yorumladı.

Kaya, doların Mayıs ve Haziran aylarında daha da yükseleceğini söyledi.

Önce Rusya-Ukrayna savaşı ardından Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımı kripto paraları adeta yerden yere vurdu. Dün son 10 ayın dibini gören kripto paralar bugün biraz toparlanma telaşında. Öte yandan dolar ve altında da yükselişler söz konusu. Peki kripto paralar hangi yönde seyredecek? Düşme trendi devam edecek mi yoksa yukarı yönlü hareketler mi görülecek? Kripto para uzmanı Tuna Kaya, son gelişmeler ışığında kripto paraların seyrini yorumladı.

PİYASALARDA YÖN BOZULDU

Kurumsalların Bitcoin tarafında 27 bin 35 bin dolar bandından önemli alımları olduğunu hatırlatan Kaya, kripto paralarda 30 bin dolar seviyesinin son derece kritik olduğuna dikkat çekti. 29 bin ile 30 bin dolar seviyelerinin Bitcoin’de korunması gerektiğini belirten Kaya, korunmaması durumunda 26 bin dolar seviyesinin gündeme geleceğini belirtti. “10 Haziran için 73 bin dolar hedefimiz artık geçerli değil” diyen Kaya, yaşanan süreci şöyle anlattı: “37 bin dolar seviyesi kırıldı. Piyasalarda yön gerçekten bozuldu. ABD borsalarının düşmesiyle birlikte Bitcoin’de bu çöküş yaşandı” dedi.

BİTCOİN’DE YÜKSELİŞ ZOR

Kaya, Merkez Bankalarının kararlarını, Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesini, Çin’in emtia fiyatlarını artırmak için hamleler yapmasını göz önünde bulundurulduğunda kripto paralarda yükselişi beklemenin zor olduğunu söyledi. Dünyada iyi gelişmeler olduğu takdirde kripto paralarda yükselişler yaşanacağına dikkat çeken Kaya, “Elbette kripto para piyasaları tamamen çökmeyecek. 29 bin ile 30 bin arasına bakarak altcoinlerden alınabilir. İyi bir haber akışıyla piyasalar kendini hızla toparlar. Daha fazla sarkmaların çok zor olacağı gözüküyor. Bu konjonktürde durumu ele aldığımızda şu anki durum korkutucu ve ürkütücü. ABD borsasında da korkunç düşüşler var, borsa bu konjonktür devam ederse yüzde 50’ye kadar inebilir” ifadelerimi kullandı.

DOLAR MAYIS-HAZİRAN’DA 15.72’Yİ GÖRÜR

Kaya, dolarda kademeli yükselişin zorunlu olacağını daha önce ifade ettiğini söyledi. Bunun bir nedeninin de Kur Korumalı Mevduat Sisteminden çıkışlar olduğunu belirten Kaya, çıkışların sebebini ise enflasyon yükselirken kur artışının düşük tutulmasına bağladı. Dolarda ilk öngördüğü hedefin 15.72TL olduğunu belirten Kaya, bunun mayıs ve haziran ayı içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Kaya, altının ne kadar baskılanırsa baskılansın gideceği yere mutlaka gideceğini belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...