Tgrt Haber
22 Ocak 2022 15:13

Bitcoin ve Ethereum neden düştü, ne kadar oldu, kaç dolar? Kripto parada (Dogecoin, Bitcoin ve Ethereum) son durum!

Kripto paralardaki dalgalanmalar devam ederken, 2022 yılına düşüş ile başlayan ve bu hafta itibariyle yüzde 2'lik bir değer kaybı yaşayan kripto paralardaki düşüş devam ediyor. Ünlü analiz uzmanı David Lifchitz'in, Bitcoin hakkında yaptığı tahmine göre, Bitcoin'in 31 bin dolar seviyesine düşeceği, hatta 20 bin dolar seviyesini görme ihtimali olduğu gündeme geldi. Birçok kripto para yatırımcısını yakından ilgilendiren bu sert düşüşlerin ardından tekrar bir yükseliş yaşanıp yaşanmayacağı yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ederken, 20 Aralık'tan bu yana düşüşle devam eden kripto paraya piyasasına dair merak edilenler ve "Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ne kadar oldu, kaç dolar? Bitcoin ve Ethereum neden düştü, tekrar artacak mı?" sorularının cevabı haberimizde...

Bitcoin ve Ethereum neden düştü, ne kadar oldu, kaç dolar? Kripto parada (Dogecoin, Bitcoin ve Ethereum) son durum!
kripto para,bitcoin,dogecoin,ethereum,abd,fed

Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin'de son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından an be an takip ediliyor. Kripto para piyasası ile yakından ilgilenenler, Aralık ayının sonundan itibaren düşüşe geçen coinlerin tekrar ne zaman yükseleceğini araştırıyor. Haftaya 45 bin dolar ile adım atan Bitcoin, iki günlük satış dalgasının ardından yüzde 10'lük bir değer kaybı yaşayarak 35 bin doların altını görmeye yaklaştı. Bu düşüşün sürpriz olmadığını ifade eden analistlerin ardından, yatırımcılar, kripto para piyasasındaki istikrarlı düşüşün ne zaman aksine döneceğini ve grafiğin ne zaman tırmanışa geçeceğini merak ediliyor. Ağustos ayından bu yana görülen en düşük seviyeyi hatırlatan kripto para piyasasında nefesler tutulmuş durumda! İşte, Ethereum, Bitcoin ve Dogecoin'deki düşüşün sebebi ve uzman yorumları ve kripto paralarda son durum...

Bitcoin ve Ethereum neden düştü, ne kadar oldu, kaç dolar? Kripto parada (Dogecoin, Bitcoin ve Ethereum) son durum!

BITCOIN, ETHEREUM VE DOGECOIN NE KADAR, KAÇ DOLAR? | SON DURUM

  • BITCOIN

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 8.52'lik bir düşüş göstererek, 35 bin 496 dolara kadar indi. Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesini gören Bitcoin, tüm zamanların rekorunu kırdığı Kasım ayındaki 68 bin 680 dolar seviyesine göre, bu hafta itibari ile yüzde 48.3 aşağıda.

  • ETHEREUM

Ethereum, işlem hacmi en yüksek ikinci kripto para olarak yatırımcıların gözdeleri arasındaydı, yüzde 14 düşüşle 2 bin 474 dolara inerek, değer kaybı yaşadı. Bugün 2 bin 810 dolara kadar gerileyen Ethereum yüzde 14 değer kaybetti.

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para fiyatlamasındaki düşüşün, Nasdaq ve S&P 500 vadelilerinin düşüşüne paralel gerçekleştiğini belirten analistlere ek olarak, Kaiko Araştırma Direktörü Clara Medalia ise, merkez bankalarının likidite musluklarını kısmasıyla birlikte kripto varlıkların daha volatil hale gelmesinin şaşırtıcı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: 

"Kripto paralar artık tek başlarına hareket eden birer varlık sınıfı değil, küresel politikalara reaksiyon veriyor."


Bitcoin ve Ethereum neden düştü, ne kadar oldu, kaç dolar? Kripto parada (Dogecoin, Bitcoin ve Ethereum) son durum!

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞTÜ? TEKRAR YÜKSELECEK Mİ?

Amerika Birleşik Devletleri borsalarının yüzde 1’den fazla düşüş yaşamasının ardından, kripto para birimlerinde de düşme hızı arttı. Son dönemde, hisse piyasaları ile kripto para birimleri arasında doğru orantılı bir seyir gözlenirken; bazı yatırımcılar 26 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan FED toplantısının ardından açıklanacak faiz kararı öncesinde, kripto paralardaki düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirirken, bazı uzmanlara göre bu geri çekilme uzun soluklu olacak. 

KRİPTO PARADA BÖLGESEL RİSKLER GÜNDEMDE

Rusya’nın Ukrayna sınırına asker konuşlandırması, bu iki ülke arasında gerginliğin artmasına sebep oldu. İngiltere ile ABD’nin Ukrayna’ya olan yakınlığı ile birlikte jeopolitik riskler gündeme gelirken, Rusya’nın Ukrayna’ya olası bir işgal girişimi ihtimali de, kripto para piyasasını etkileme sebepleri arasında yer aldı. 

Bitcoin ve Ethereum’daki sert düşüşün ardından, kripto para birimlerinin tamamı kırmızıya büründü ve yatırımcılar gidişatı an be an takip etmeye başladı. 2 trilyon doların üzerinde grafisini koruyan kripto paraların toplam sermaye değeri bu gelişmeyle birlikte 1.78 trilyon dolara kadar geriledi. 

Dogecoin ve Shiba da bu sert düşüşten etkilendi ve geriledi. Dogecoin yüzde 13 oranında değer kaybıyla 0.1332 dolar seviyesine gerilerken, Shiba Inu ise yüzde 23 oranında kayıpla 0.00001972 dolardan satışa çıkmaya başladı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...