Tgrt Haber
31 Ocak 2022 17:00

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin piyasasında son durum: 31 Ocak 2022 BTC, Dogecoin ve XRP ne kadar?

Kripto paralar dalgalı geçen bir haftanın ardından değer kazansa da yeni haftaya düşüşle başladı. En büyük değer kaybı Bitcoin’de yaşanırken tarihi zirvesinden yüzde 48 uzaklaşan Bitcoin, 37 bin dolara kadar geriledi. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? 31 Ocak 2022 BTC, Dogecoin ve XRP ne kadar? İşte detaylar…

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin piyasasında son durum: 31 Ocak 2022 BTC, Dogecoin ve XRP ne kadar?
kripto para,bitcoin,Ethereum,altcoin,kripto para piyasası,Dogecoin,XPR

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin ne kadar? Kripto paralar dalgalı geçen bir haftanın ardından değer kazansa da yeni haftaya düşüşle başladı. En büyük değer kaybı Bitcoin’de yaşanırken tarihi zirvesinden yüzde 48 uzaklaşan Bitcoin, 37 bin dolara kadar geriledi. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? 31 Ocak 2022 BTC, Dogecoin ve XRP ne kadar? İşte detaylar…

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM NE?

Kripto para piyasaları dalgalı geçen bir haftanın ardından yeni haftaya düşüşle başladı. Kripto para piyasalarındaki düşüş ABD Merkez Bankası Fed Ocak ayı faiz kararı sonrasında hızlı bir düşüş yaşamıştı. Küresel piyasalardaki enflasyon riskleri, Rusya-Ukrayna-ABD arasındaki jeopolitik gerilim, ABD borsalarındaki kararsız seyir, kripto paralara karşı gelen madencilik yasakları, artan enerji fiyatları gibi etkenler kripto paralarda düşüşe sebep oluyor. Özellikle artan enflasyon ve merkez bankaların faiz kararları kripto paraları derinden etkiliyor.

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin piyasasında son durum: 31 Ocak 2022 BTC, Dogecoin ve XRP ne kadar?

BİTCOİN NE KADAR/ KAÇ TL OLDU?

Geçen hafta Fed'in faiz artırımına yönelik beklentilerdeki artışla 34.000 doların altını gören Bitcoin hafta sonu 38.252 dolara kadar yükseldi. Fakat TSİ 2.20 civarında Asya merkezli işlemlerin başlamasıyla hızlı bir gerileme yaşandı. Bitcoin sabaha karşı 38.130 dolardan 36.737 dolara kadar düştü. Ethereum da benzer saatlerde 2.620 dolardan 2.480 dolara geriledi.

Coingecko'da yer alan verilere göre piyasaların toplam büyüklüğü yüzde 3.7 azalarak 1.75 trilyon dolara geldi. Bitcoin'deki düşüş yüzde 2.9 oldu. BTC'nin fiyatı 37 bin 75 dolar seviyelerine çekilirken piyasa hakimiyeti ise yüzde 40'ı aştı.

ETHEREUM NE KADAR/ KAÇ TL?

Ethereum'daki kayıp aynı sürede BTC'den fazlaydı. ETH'nin fiyatı yüzde 3.6 azaldı ve 2 bin 13 dolara geriledi.

XRP NE KADAR?

Ripple cephesinde ise uzun süreli düşüşün devam ettiği gözlemlendi. Ocak ayının başında 1 doları kısa süreliğine aşan XRP'nin son fiyatı 58 cente geriledi.

XRP'deki değer kaybı ise yüzde 5.4 oldu. Ripple'ın son 7 gündeki değer kaybı yüzde 6.8 olarak kaydedildi.

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin piyasasında son durum: 31 Ocak 2022 BTC, Dogecoin ve XRP ne kadar?

DOGECOİN NE KADAR?

Dogecoin cephesinde de düşüş görüldü. DOGE'un fiyatı yüzde 4 azaldı ve 13 cent sevilerine geldi. Ancak düşüşe rağmen aylar önce toplam piyasa değeri en yüksek olan 10 kripto para arasına yeniden girdi.

Bunun sebebi ise 10. sıradaki Terra'nın (LUNA) son 24 saatte yüzde 12 değer kaybederek 44 dolar 22 cent seviyelerine düşmesi oldu. LUNA'nın son 7 günlük değer kaybı ise yüzde 36.8 olarak ölçüldü.

BİTCOİN'E ÇİN DARBESİ

Sabah saatlerinde yaşanan satış dalgasını tetikleyecek yeni bir haber gelmezken analistler Çin Yeni Yılı etkisine işaret etti.

Bitcoin, Ethereum ve Altcoin piyasasında son durum: 31 Ocak 2022 BTC, Dogecoin ve XRP ne kadar?

2022 yılında Çin Yeni Yılı 1-3 Şubat tarihlerinde kutlanacak ve ülke genelinde şirketler 3 ila 5 gün arasında kapalı olacak. Çin takvimine göre 2022 kaplan yılı olacak. Çin kültüründe kaplan en güçlü ve asil hayvan olarak tanımlanıyor. Kaplan yıllarında ise insanların zorlukların üstesinden geleceğine inanılır.

ABD'de aralıktaki tatil döneminde son yıllarda geleneksel olarak kripto paralarda düşüşler yaşanıyor. Özellikle son 3 yılda, Çin Yeni Yılında da benzer bir hareket gözlemleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...