Tgrt Haber
27 Eylül 2021 15:15

Bitcoin için 30 Eylül uyarısı: ABD korkutan kararı verecek

Kripto para piyasasını doğrudan etkileyecek karar 30 Eylül'de ABD'den gelecek. 1 trilyon dolarlık altyapı yasa teklifi 30 Eylül tarihinde oylamaya sunulacak. Temsilciler Meclisi'nden geçmesi halinde ise kripto para endüstrisine bağlı olan tarafların vergilendirilmesine olanak tanınacak.

Bitcoin için 30 Eylül uyarısı: ABD korkutan kararı verecek
Bitcoin,ABD

Çin’in kripto paraları ‘yasa dışı’ ilan edip ülkede kullanımını yasaklamasının ardından gözler Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) çevrildi.

Kripto paraları direkt olarak etkileyecek altyapı yasa teklifi ABD Temsilciler Meclisi’nde bu hafta görüşülecek. 1 trilyon dolarlık ortak teklif 30 Eylül tarihinde oylamaya sunulacak ve tasarının kesinlikle kabul edilmesi bekleniyor. Yasa tasarısının Temsilciler Meclisi’nden geçmesi halinde ise kripto para endüstrisine bağlı olan tarafların vergilendirilmesine olanak tanınacak.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi yaptığı açıklamada birkaç senatörün karşı gelmesine rağmen yasanın geçeceğine kesin gözüyle baktığını ifade etti.

BITCOIN KAYIPLARINI TOPARLIYOR

Çin'in kripto paraları yasaklamasının ardından sert düşüş yaşayan Bitcoin geçen haftaki kayıplarını telafi etmenin yollarını arıyor. Bitcoin şu sıralar yasak öncesi seviyesine yaklaşarak 43 bin 650 dolar seviyelerinde bulunuyor. Ethereum da yüzde 9,8 değer kazanarak 3 bin 130 dolara yükseldi.

Piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 90'ı son 24 saatte dolar bazında yükseliş kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...