Tgrt Haber
14 Haziran 2022 10:22 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 10:36

Bitcoin kâbusu: Kripto paralar Fed korkusuyla düştükçe düşüyor

Kripto paralar Fed’in faiz artırımı kararının öncesinde kasırgayı yaşadı. Bitcoin, son 1,5 yılın en düşük seviyesini derinleştirerek 20 bin dolar bandına kadar geriledi. Ethereum 1000 dolar seviyesine kadar çekildi. Neredeyse tüm piyasada yüzde 10’un üzerinde kayıplar görüldü.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Bitcoin kâbusu: Kripto paralar Fed korkusuyla düştükçe düşüyor
kripto

ABD'nin önde gelen kripto para kredisi şirketi Celsius Network'ün "aşırı" piyasa koşullarını gerekçe göstererek para çekme ve transferleri dondurmasının ardından Bitcoin yüzde 15'ten fazla düştü. Saat 03:00’te gelen kapanma öncesinde 20 bin dolarlı seviyelere kadar gerileyen Bitcoin kripto para yatırımcılarına ve takipçilerine kâbusu yaşattı.

Dün dünyanın en büyük kripto para alım-satım platformu Binance’in de Bitcoin işlemleri üzerinde arıza bildirmesi ve çekimleri durdurması girdabı büyüttü.  Kripto para borsası Binance, saat 15:00’te Bitcoin çekim işlemlerinin durduğunu bildirmesinin ardından saat 18:32’de Twitter’dan işlemlerin devam ettiğini duyurdu. Başta “yarım saatte çözüleceği” bildirilen söz konusu arıza 5 saat 30 dakikadan fazla sürdü.

HER ŞEY 1,5 YIL ÖNCESİNE DÖNDÜ

Ocak 2021'den bu yana ilk kez kripto para değerlerinin 1 trilyon doların altına düşmesiyle coin’lerin tümünü kapsayacak bir düşüşü tetikledi. Nisan başında 2,1 trilyon doların üzerinde olan kripto para piyasasının toplam değeri; LUNA coin’in çökmesiyle 1,2 trilyon dolar seviyelerine kadar düşmüştü.

Yaklaşık 11,8 milyar dolarlık varlığa sahip New Jersey merkezli Celsius, platformuyla kripto para yatıran müşterilere faiz getiren ürünler sunuyor. Daha sonra bir getiri elde etmek için kripto para birimleri ödünç veriyor. Kripto para camiasında şirketlerin son zamanlarda artan işlem durdurma hamleleri perde arkasında yatan gelişmeleri merak ettiriyor.

Bitcoin düşüş nedeniyle Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinin (68,789.63 dolar) yüzde 67 uzağında. Ethereum, yüzde 10’dan fazla kayıpla 1.075 dolara kadar geriledi ve daha küçük coin’ler daha da fazla düşüş yaşadı.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...