Tgrt Haber
27 Kasım 2021 10:37

Bitcoin mi, Ethereum mu? JPMorgan'dan kripto paraları sarsan rapor!

ABD bankacılık devi JP Morgan tarafından hazırlanan değerlendirme raporunda, Ethereum'un uygulama alanlarının Bitcoin'e göre daha geniş olduğu, bu nedenle de Bitcoin'e oranla daha fazla reel getiri sağlayacağı, aynı zamanda daha dayanıklı olduğu belirtildi.

Bitcoin mi, Ethereum mu? JPMorgan'dan kripto paraları sarsan rapor!
Bitcoin,,kripto para,,Ethereum,,JPMorgan,

Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüsün yeni varyantı Omicron başta olmak üzere ABD bankacılık devi JPMorgan’ın olumsuz görüşleri piyasa değeri bakımından en büyük kripto para olan Bitcoin’de çöküşe neden oldu.

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin son 24 saatte yüzde 6’dan fazla gerileyerek 53 bin 400 dolar seviyelerine kadar çekildi. Kripto para şu sıralar 54 bin 242 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’de yaşanan değer kaybı başta Ethereum olmak üzere birçok altcoin’in listede kırmızı renge bürünmesine neden oldu. En büyük 100 kripto paranın 92’sinin rengi kırmızıya dönük.

ALTCOIN’LER DE DÜŞÜŞTE

Piyasa değeri bakımından ikinci en büyük kripto varlık olan Ethereum ise 4 bin 400 dolar seviyelerinden geri çekilme yaşadı. Son 24 saatte yüzde 7,18 değer kaybeden Ethereum 4 bin 103 dolara geriledi ve kritik 4 bin dolar destek seviyesine önemli ölçüde yaklaştı.

BITCOIN BALİNALARINDAN 3,3 MİLYAR DOLARLIK ALIM

Bitcoin’deki bu düşüş kripto para piyasasında panik havası oluştururken veri analitiği firması Santiment, balina aktivitesine ilişkin bir rapor paylaştı. Balinaların bu düşüşlerden faydalandığı ifade edilen raporda geçen hafta yaklaşık 59 bin Bitcoin satın alındığı kaydedildi.  Bu rakam ise sadece bir hafta içerisinde bu balina cüzdanlarının yaklaşık olarak 3,3 milyar dolar kıymetinde Bitcoin kripto para birimini biriktirdiğini ve bunun da şu anda Balinalar aracılığı ile kontrol edilen dolaşımdaki arzı ise yüzde 0,29’una denk geldiğini gösteriyor.

JP MORGAN'DAN ETHEREUM VE BITCOIN RAPORU

ABD bankacılık devi JP Morgan tarafından hazırlanan değerlendirme raporunda kriptopara birimlerinde bugün yaşanan gelişmeler ve sonrasında yaşanılması beklenen olası senaryolar ele alındı. 

Yapılan değerlendirme sonucunda, "Tahvil getirilerindeki artış ve para politikasının nihayetinde normalleşmesi bir dijital altın biçimi olarak Bitcoin üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor, tıpkı daha yüksek reel getirilerin geleneksel altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturması gibi" denilerek altın fiyatlarının baskılandığını dile getirildi.

“ETHEREUM’UN GETİRİSİ DAHA FAZLA”

Analistler raporda Bitcoin fiyatlarının 2021’de yüzde 96, Etherum’un ise yüzde 500 yükseldiğini anımsatırken, Etherum için ise çarpıcı bir değerlendirme yaptı. 

Raporun sonunda Ethereum'un uygulama alanlarının Bitcoin’e göre daha geniş olduğu, bu nedenle de Bitcoin'e oranla daha fazla reel getiri sağlayacağı aynı zamanda daha dayanıklı olduğu belirtildi. Hatırlanacağı üzere Hindistan hükümeti kripto para birimlerini yasaklamak için kanun üzerinde çalışmaya başladığını açıklamış, bu da fiyatları baskılamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...