Tgrt Haber

Kripto parada çöküş devam ediyor: BlockFi iflas başvurusunda bulundu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2022 00:34 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 07:24
Kripto parada çöküş devam ediyor: BlockFi iflas başvurusunda bulundu 
FTX,BlockFi,iflas

Kripto para borsası FTX'in piyasada domino etkisine neden olan iflası BlockFi’yi de peşinden sürükledi. Kripto para borsası, ABD'de iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Sanal parada ikinci çöküş başladı.

Dünyanın en büyük  kripto para borsalarından biri olan FTX’in iflası, tüm dünyada büyük etkiye sebep olurken bir çöküş de 2017 yılında kurulan BlockFi'den geldi. 

FTX ile milyonlarca dolarlık bir anlaşması bulunan kripto platformu, FTX’in çöküşü sonrası işlemlerini askıya almıştı. BlockFi şirketi, Amerika Birleşik Devletleri New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu

Yapılan açıklamada, şirketin elinde 256,9 milyon doların bulunduğu, bu miktarın yeniden yapılanma sürecindeki belli operasyonlar için için yeterli olacağı da eklendi. Çalışan maaşlarının ve onlara sağlanan faydaların kesintiye uğramadan devam etmesini sağlamak isteyen şirket, masrafları düşürmek için kendi içinde bir planı da uygulamaya başladığını söyledi. 

Şirkete danışmanlık yapan Berkeley Research Group’tan Mark Renzi de bir basın açıklamasında “BlockFi, tüm müşteriler ve paydaşlar için en iyi sonucu elde edecek şeffaf bir süreci sabırsızlıkla bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatoş atlı29 Kasım 2022 02:22

Fatoş atlı

Sonraki Haber Yükleniyor...