Tgrt Haber

BofA TCMB için faiz ve dolar/TL tahminini açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
12 Mart 2024 15:12 - Güncelleme : 12 Mart 2024 15:12
BofA TCMB için faiz ve dolar/TL tahminini açıkladı

Merkez Bankası’nın para politikasına yönelik hamleler merakla takip ediliyor. Yabancı kurumlardan ardı ardına tahminler gelmeye başladı. Bank of America Securities ekonomistleri Nisan ayında TCMB'den beklendikleri kararı açıkladılar.

Bank of America ekonomistleri, TCMB’nin nisan ayında alacakları faiz kararına yönelik beklentileri sıraladılar.

FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

Aralarında Zümrüt İmamoğlu’nun da bulunduğu Bank of America ekonomistleri, yayımladıkları bir araştırma raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Nisan ayında 300-500 baz puanlık faiz artırma ihtimali olduğunu belirtti. 

İlave faiz artışlarının şu aşamada baz senaryoları olmadığı belirten ekonomistler, TCMB’nin seçtiği patika ne olursa olsun, ikinci yarıda Türk varlıklarında “iyimser olmak için alan olduğunu” düşünüyor.

TCMB beklentilerini paylaşan ekonomistler politika faizinde daha fazla artışın enflasyon beklentilerinin makro ihtiyati tedbirlerden daha iyi yönetilmesine yardımcı olacağını ifade edildi. TCMB'ye olan güvenin artmasına neden olacağını açıklandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

2. ÇEYREĞE İŞARET EDİLDİ

"Bu yılın 2. yarısında Türk varlıklarında iyimser olmak için alan olduğunu düşünüyoruz. Nisan ayı toplantısında TCMB'nin 300-500 baz puan faiz artırma olasılığı bulunuyor. 
Bu baz senaryomuz değil ve bu artış Mart ayı enflasyon verisine bağlı olacaktır. Faiz artırımı olması durumunda sermaye girişleri 2. çeyrekte yeniden başlayabilir" 

DÖVİZ KURLARINDAN ANİ ARTIŞ BEKLENMİYOR

Politikanın daha da sıkılaşmasını ve verilerin yaza doğru iyileşmesini bekleyen ekonomistler ilk çeyrekteki kötümserliğin muhtemelen geçici olduğunu belirtti.

Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...