Tgrt Haber
25 May 2021 18:51

Borsada sert düşüş kurlarda yükseliş

Borsa günü sert düşüş ile tamamlarken döviz kurlarında ise yükseliş devam etti.

Borsada sert düşüş kurlarda yükseliş
Borsa,Borsa altın,,Borsa düşüş,,altın,,döviz,

Bugün borsa güne pozitif başlamasının ardından yönünü aşağıya çevirdi ve düşüş hızlandı.  Döviz kurlarındaki yükselişin negatif etkisiyle satıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksinde 1.440 desteğinin kırılmasıyla satışlar hızlandı ve endeks 1.400,00 seviyesine geriledi. Günlük bazda yüzde 3,58'lik düşüşle 1.400,22 puandan kapandı. 

DÖVİZ REKOR KIRDI

Güne 8,40’ın altında başlayan dolar/TL öğleden sonra 8,45’i görürken, avro/TL de 10,35 ile rekor kırdı. Öğleden sonra belirginleşen satış baskısıyla avro/TL tarihi zirveyi görürken dolar/TL 8.4520’ye kadar yükseldi. 

Borsada sert düşüş kurlarda yükseliş

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Vatandaşlardan tarafından güvenli liman olarak görüşen altında yükseliş devam ediyor. Gram altın 513,70 liradan alınırken, çeyrek altın ise 832 lira oldu. 

ALTINDA YAZ AYLARINDA YÜKSELİŞ TAHMİNİ 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ise yaz aylarında altın fiyatlarının yükseleceğini açıklarken, gram altının 540-560 lira aralığında yukarı yönlü devam edebileceğini söyledi. Memiş ayrıca yaz aylarında gram altının 600 TL seviyesine kadar devam edeceğini ön gördüğünü söyledi.

Borsada sert düşüş kurlarda yükseliş

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...