Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 10:02 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 12:07

Son dakika! Brent petrol 100 dolara dayandı, akaryakıta zam üstüne zam haberi geldi (12 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)

Son dakika haberi: Ağustos ayının başından bu yana büyük bir düşüş trendine giren Brent petrol son günlerde yükselişe geçmeye başladı. 11 Ağustos'u 99 dolar seviyelerinde kapatan Brent petrol günün ilk saatlerinde 100 dolara dayandı. Brent petrolde yaşanan bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Geçtiğimiz haftalarda gelen indirimlerin ardından Brent petroldeki yükselişle birlikte zam haberleri de üst üste gelmeye başladı. Sektör kaynaklarından alınan son bilgiye göre, benzine 13 Ağustos Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 10 kuruşluk zam geleceği aktarıldı. Akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesiyle vatandaşlar arama motorları üzerinden 'Brent petrol ne kadar? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin ve motorine zam var mı?' sorularına cevap arıyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve Brent petrolde son durum...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Brent petrol 100 dolara dayandı, akaryakıta zam üstüne zam haberi geldi (12 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)
Brent petrol,Zam,İndirim,LPG,Akaryakıt,Benzin

Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği emir ile başlayan Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal girişimi ve dünyayı son yıllarda kasıp kavuran ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınının yeniden patlak vermesi başta Brent petrol olmak üzere emtia fiyatlarını oldukça etkiledi.

YAPTIRIM SAVAŞLARI AVRUPA'YI KRİZE İTTİ

Savaşın başlamasıyla birlikte yılların rekorunu kıran Brent petrol 140 dolara kadar dayanmıştı. Batı ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı sert yaptırımlara Vladimir Putin'in anında karşılık vermesi Avrupa'yı enerji krizine itti. Akaryakıt ve doğalgaz fiyatları arttı, dünyanın önde gelen ülkeleri peş peşe tasarrufa gitmek için vatandaşlarına çağrıda bulundu.

BRENT PETROL NE KADAR?

Brent petrolde yaşanan bu büyük yükseliş Türkiye'deki döviz kuruyla da birleşince akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıyor. 140 dolara kadar yükselen Brent petrol Haziran ayı itibari ile düşüş trendine girmiş temmuz ayına doğru 100 doların altına kadar gerilemişti. Brent petrolün yeniden 100 doların altını görmesi akaryakıt fiyatlarına da yansımış art arda indirim haberleri gelmişti. 

AKARYAKITA BİR ZAM DAHA

Brent petrolün tekrar 100 dolara dayanması ile birlikte zam haberleri de peş peşe geldi. Geçtğimiz gün motorinin litre fiyatına gelen 81 kuruşluk zammın ardından yeniden 23 liranın üzerine çıkmıştı. Motorine gelen zammın ardından bir zam haberi de benzine geldi. Sektör kaynaklarından alınan son bilgiye göre, benzine 13 Ağustos Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 10 kuruşluk zam bekleniyor.

12 AĞUSTOS GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye Petrolleri'nin internet sitesinde yer alan güncel verilere göre motorine gelen zammın ardından oluşan güncel akaryakıt fiyatlartı ve benzine gelecek olan zamla birlikte fiyatları şu şekilde olacak:

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23,15 TL
  • Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,27 TL
  • İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,28 TL

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.03 TL (Gelen zamla birlikte güncel fiyatının 21,13 TL olması bekleniyor)
  • Ankara Benzin litre fiyatı: 20.15 TL (Gelen zamla birlikte güncel fiyatının 21,25 TL olması bekleniyor)
  • İzmir Benzin litre fiyatı: 20.16 TL (Gelen zamla birlikte güncel fiyatının 21,26 TL olması bekleniyor)

GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.47 TL
  • Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.34 TL
  • İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.14 TL

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...