Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 23:45 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 08:05

Brent petrol çakıldı, akaryakıt fiyatlarına indirim haberi geldi! (7 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları)

Geçtiğimiz hafta benzin, motorin ve LGP’ye gelen indirim araç sahiplerini sevindirmişti. 9 günlük Kurban Bayramı’na sayılı günlerin kaldığı bu zamanlarda müjdeli bir haber daha geldi. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre, motorin ve benzin fiyatlarına yeni bir indirim geleceği bildirildi. 8 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramı tatili öncesi gelecek indirim ile araç sahipleri derin bir nefes alacak. İşte 7 Temmuz 2022 güncel benzin, motorin, LGP fiyatları…

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol çakıldı, akaryakıt fiyatlarına indirim haberi geldi! (7 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları)
Brent petrol,Benzin,Motorin,LPG,Akaryakıt,Dolar

Rusya’nın Ukraya’ya yönelik devam eden işgal girişimi,  Avrupa’da yaşanan enerji krizi ve son olarak Norveç’te enerji sektörü çalışanlarının greve gideceklerini duyurması ile brent petrolün yeni zirveleri zorlayacağı düşünülüyordu. Ancak bunun tam aksine dün yüzde 9 gibi büyük bir düşüş yaşayan brent petrol 100 doların altına kadar geriledi. Yaşanan düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre; motorine 2,10 TL'lik bir indirim yapılacağı bildirilirken benzine ise cuma gecesi indirim gelecek.

BRENT PETROL SERT DÜŞTÜ

Küresel ekonomik büyümenin yavaşlayarak talebi düşüreceği endişeleriyle birlikte yüzde 9’luk düşün ardından 6 Temmuz sabahı yüzde 1,4 artışla varil başına 104,18 dolara yükseldi.

Ancak Brent petrolün varil fiyatı, saat 17.30 itibarıyla yüzde 2,71 azalarak 99,98 dolardan işlem gördü. Brent petrolün varil fiyatı, 25 Nisan'dan bu yana ilk defa 100 doların altına düştü.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı da yüzde 3,44 düşüşle 96,06 dolardan alıcı buldu. Dün Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı, 11 Mayıs'tan bu yana ilk kez 100 doların altını görmüştü.

BRENT PETROLDEKİ ARTIŞIN KISA VADELİ OLACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Başta ABD olmak üzere dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler ise fiyatları baskılamayı sürdürüyor. Uzmanlar bu nedenle, petrol fiyatlarında yaşanan mevcut artışın kısa vadeli olacağını düşünüyor.

Son günler hareketlilik gösteren döviz kurları ve Brent petrol fiyatları akaryakıt fiyatları üzerinde oldukça etkili oluyor. Geçtiğimiz hafta benzin, motorin ve LPG’ye gelen indirimle birlikte araç sahipleri büyük bir sevinç yaşamıştı.

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Motorine 8 Temmuz Cuma günü 2,10 TL'lik bir indirim bekleniyor. İstanbul'da motorin litre fiyatı 26,69 liradan satılıyor. İndirim gerçekleşirse motorinin litre fiyatı İstanbul'da 24,59 liradan satılacak.

BENZİNE İNDİRİM YOLDA

Ayrıca petroldeki düşüş sonrası benzinde de indirim beklentisi oluştu. Cuma gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine de indirim geleceği belirtildi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 26,69 TL
  • Benzin litre fiyatı 25,17 TL
  • LPG litre fiyatı 10,69 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 27,54 TL
  • Benzin litre fiyatı 25,29 TL
  • LPG litre fiyatı 10,66 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Motorin litre fiyatı 27,54 TL
  • Benzin litre fiyatı 25,29 TL
  • LPG litre fiyatı 10,56 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mağdur 6 Temmuz 2022 23:29

Akaryakıt fiyatlarının bir an evvel düşmesi gerek binemedigimiz araca vergi ödüyoruz

Adam 6 Temmuz 2022 23:00

Şakamisiniz siz ????

A.D. 6 Temmuz 2022 20:32

Bir aralarda doğalgaz bulmuştuk camları kombileri açacaktık doğalgaz bedava diye bağıranlar vardı ekranlarda

Sonraki Haber Yükleniyor...