Tgrt Haber
16 May 2022 10:12 - Güncelleme : 16 May 2022 11:28

Almanya Rusya'ya ambargoda net! Brent petrolü ateşleyecek karar

Brent petrol fiyatı, Rus petrolüne AB ülkelerinden gelecek ambargo kararının netleşmesine bağlı olarak dalgalı seyrediyor. Emtia analistleri brent petrolün uzun süre yüksek kalmasını beklerken ‘’Brent petrol ne kadar? Benzin ve motorine zam gelir mi?’’ sorusu gündeme geldi. İşte 16 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol fiyatındaki AB ambargosu gerginliği yurt içinde akaryakıt fiyatlarına yansıdı.
petrol,akaryakıt,brent petrol
Brent petrol fiyatındaki AB ambargosu gerginliği yurt içinde akaryakıt fiyatlarına yansıdı.

AB ülkelerinin Rus petrolüne yönelik ambargo kararının bu hafta netleşmesi bekleniyor. AB tarafından dört diplomat mayıs ayı içerisinde ambargo kararının aşamalı olarak uygulanmaya başlayacağını ifade etti. Diplomatlar petrol yasağı konusunda geri adım olmayacağına dikkat çekti. Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili olan brent petrol sonrası araç sahipleri ''Akaryakıt zammı olacak mı? Benzin ve motorine zam gelecek mi?'' sorularının cevabını merak ediyor.

BRENT PETROL NE KADAR? 

Brent petrol fiyatı AB ülkelerinin ambargo kararı ile Çin'de azalan vaka sayılarına bağlı olarak kısıtlamaların kalkacğaı haberleri arasından dalgalı seyrediyor. Vatandaşlar tedarik, akaryakıt ve gıda fiyatları üzerinde etkili olması nedeniyle ''Brent petrol ne kadar?'' sorsunun cevabını arıyor. 

16 Mayıs Pazartesi brent petrol 110 dolardan işlem görüyor. 

Almanya Rusya'ya ambargoda net! Brent petrolü ateşleyecek karar

BENZİN VE MOTORİNE ZAM VAR MI?

Brent petrol fiyatı AB petrol ambargosu haberleri ile yükseliş trendini sürdürürken ABD’de benzin fiyatları sert yükseldi. Geçen hafta Moskova, AB petrol yasağına karşılık olarak birkaç Avrupalı ​​enerji şirketine yaptırımlar uygulayarak tedarik konusunda endişelere neden oldu. Yurt içinde akaryakıt fiyatları küresel emtia gelişmelerinden doğrudan etkilenirken ''Benzin, motorin ve LPG zammı olacak mı?'' sorusu gündeme geldi.

Enerji sektöründen gelen bilgiye göre Pazartesi gece benzine 1.68, LPG'ye 40 kuruş zam yapılacak.

ALMANYA’DAN KESİN PETROL AMBARGOSU PLANI

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Rus yaptırımlarının bir sonraki turunu görüşmek üzere Pazartesi günü Brüksel'de bir araya geldi. Diplomatlar, Macaristan'dan gelen itirazların ardından petrol ithalatına yönelik önerilen bir yasağı erteleme fikrini ortaya attılar ancak yetkililer erteleme kararının olmasını beklemiyor. Hükümet yetkililerine göre, AB eşgüdümlü ambargo kararı üzerinde anlaşma sağlayamasa bile Almanya Rus ham petrolünü yıl sonuna kadar durdurmayı hedefliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili olan brent petrol fiyatı ardından güncel akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. İşte 16 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları:

15 MAYIS MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul (Avrupa Yakası): 22,07 TL
  • İstanbul (Anadolu): 22,09 TL
  • Ankara: 22,17 TL
  • İzmir: 22,18 TL

15 MAYIS BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul (Avrupa Yakası): 21,14 TL
  • İstanbul (Anadolu Yakası) : 21,15 TL
  • Ankara: 21,25 TL
  • İzmir: 21,26 TL
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...