Tgrt Haber
08 Temmuz 2022 10:00 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 10:33

Son dakika! Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Bakan Nebati açıkladı: Bir günlük yemek bedeli için istisna tutarı 51 TL oldu

Resmi Gazete'da yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı sonrası yemek ve ulaşım bedeli istisna tutarlarında artırım yapıldı. Öte yandan Bakan Nebati yaptığı açıklamada, bir günlük yemek için 34 lira olan istisna tutarının 51 liraya, ulaşım bedelindeki istisnanın da 17 liradan 25,50 liraya çıkarıldığını duyurdu.

Son dakika! Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Bakan Nebati açıkladı: Bir günlük yemek bedeli için istisna tutarı 51 TL oldu
yemek,ekonomi

Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 2022 yılı için belirlenen yemek ve ulaşım bedeli istisnası tutarları artırıldı. Buna göre yemek bedeli istisnası tutarı yüzde 50 artırılarak 51 liraya, ulaşım bedeli istisnası da aynı oranda artışla 25,5 liraya yükseltildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını ifade etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Nebati, asgari ücret ve memur ücret artışları, asgari ücret istisnası uygulaması, ek gösterge düzenlemeleriyle çalışanların refah seviyesine önemli katkılar sağladıklarını vurguladı.

YEMEK 51 TL, ULAŞIM 25,50 TL

Yeni düzenlemelerle bunları devam ettirdiklerini ifade eden Nebati, şunları söyledi:

"Çalışanlarımıza yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdık. Yeni tutarlar 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmuştur. İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanların yemek kartlarına yüklenen bir günlük yemek bedeli için 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan 34 liralık istisna tutarını 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 51 liraya çıkardık. İşverenlerce servis hizmeti verilmeyen durumlarda çalışanların ulaşım kartlarına yüklenen bir günlük ulaşım bedeli için 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan 17 liralık istisna tutarını 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 25,5 liraya çıkardık. Çalışanlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...