Tgrt Haber

Altın fiyatında kritik gün yaklaşıyor! İslam Memiş 'her an açıklanabilir' diye uyardı: Almadan satmayın

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2022 08:01 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 08:23
Gram altın 1.000 TL üzerinden tutunmayı başarırken İslam Memiş piyasaların ateşini alacak paketin her an açıklanabileceğini ifade etti.
islam memiş,altın,dolar,enflasyon,ons altın

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar/TL kurunun 16,60 bandını aşmasından destek alan gram altın 980 lira üzerinde kalmayı başardı. Küresel altın fiyatları dolar endeksinde yaşanan yükselişle baskılanırken gözünü Fed faiz kararına dikti. Uzmanlar yeni ralli uyarısı yaparken ''Sahip olabileceğini en iyi şey fiziksel altın ve gümüş gibi güvenli liman varlıklar'' uyarısı yaptı. Elindeki varlıkları yüksek enflasyondan korumak isteyen yatırımcılar ''Gram, çeyrek, cumhuriyet altını altın ne kadar? Altın düşer mi yükselir mi?'' sorularının cevabını merak ediyor. İşte 8 Haziran güncel altın fiyatları

Gram altın 1.000 TL üzerinden tutunmayı başarırken İslam Memiş piyasaların ateşini alacak paketin her an açıklanabileceğini ifade etti.

Döviz ve emtiada yukarı yönlü hamleler sürüyor. Gram altın kritik direnç seviyesi 1.000 lirayı beklenenden önce kırdı. Ünlü ekonomist İslam Memiş ''Dolar kuru 16,40 üzerinde kalırsa 16,60-16,80 bandını, gram altın 980 üzerinde tutunursa 1.050 TL’yi konuşabiliriz'' uyarılarında bulundu. Memiş piyasaların temmuz ayında beklediği pik noktanın erken geldiğini ifade etti. Ons altın dolar endeksinin 102 seviyesini aşmasıyla baskılanırken emtia uzmanların Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon rakamları sonrası piyasaların yeniden şekilleneceğini ifade etti. 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Gram altın haftaya yükseliş trendi ile başlarken dün 1.000 TL bandını aştı. Küresel altın fiyatları dolar endeksindeki güçlü duru karşısında geri çekilmeye devam etse de yurt içinde altın fiyatları dolar/TL kurundan destek buldu. 

Yükseliş trendinin hakim olduğu dönemde finans analisti İslam Memiş altın yorumu ile ilgili sorulara ''Altında pik seviye beklenenden önce geldi. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde yeni ürünleri açıklayacaktır. Paketle birlikte dolar 16 altına sarkabilir ancak düşüşler kalıcı olmayabilir. Hazırlıklı olun'' yorumuyla karşılık verdi. Yatırımcılar puslu havalarda zarar etmemek için ''Gram altın ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

8 Haziran Salı gram altın 1.001 TL üzerinden işlem görüyor.  

Altın fiyatında kritik gün yaklaşıyor! İslam Memiş 'her an açıklanabilir' diye uyardı: Almadan satmayın

8 HAZİRAN ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları yurt içinde dolar/TL kurunun kritik seviyesi 16,80’i aşmasıyla yukarı yönlü ataklarına başladı. Elindeki varlıklara sahip çıkmak isteyen vatandaşlar ''Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? Altın düşer mi yükselir mi?'' sorularının cevabını arıyor. İşte 8 Haziran canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,634 TL alış, 1,656 TL satış
  • Yarım altın: 3,269 TL alış, 3,314 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,528 TL alış, 6,604 TL satış
  • Ons altın: 1.847 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

ALTIN FİYATINDA KRİTİK GÜN 

Küresel altın fiyatları dolar endeksinde yaşanan toparlanma ile geri çekilmeye devam ediyor. ED&F Man Capital Markets analisti Edward Meir,''Altın, son birkaç haftadır düşüş eğiliminde. Bunun nedeninin, insanların enflasyon konusunda biraz iyimser olmaları olduğunu düşünüyorum'' dedi.
Axis Securities emtialar Başkanı Pritam Patnaik ise altın tüccarlarının metalde net bir ticaret sağlamak için bu hafta açıklanacak ABD enflasyon raporunu beklediklerini söyledi.
Patnaik ''Daha yüksek bir enflasyonist yapı altın fiyatlarını desteklerken, tüm merkez bankalarının agresif bir faiz artırımı, altın gibi faiz getirmeyen varlıklar için olumsuz'' değerlendirmesinde bulundu. 

Yetkililer Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon rakamları sonrası ons altında yaşanması beklenen muhtemel yükselişin yurt içinde gram altını destekleyebileceğini ifade etti. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Altın ve dolar kurunda yeni ralliler gelmeye devam ediyor. İslam Memiş Temmuz ayında gelmesini beklediği 1.100 TL gram altın tahmininin beklenenden önce gerçekleşeceğini ifade etti. Yukarı yönlü hamleler karşında panik ve korkuyla alım satım işlemlerine yönelen yatırımcıyı Memiş şöyle uyardı: 

''Şu an riskli bir fiyatlama içerisindeyiz. Hükümet tarafından açıklanacak paket dolar/TL kurunu 16 seviyesinin altına çekebilir. Her an ters rüzgarlar esebilir. Benim bugün yaşadığımız koşullarda dolar/TL kurunun en iyi ihtimalle 15,88 seviyesinin altına inmesini bekliyorum. Döviz kurları şu anda maliyet yapmak için riskli. Bu gram altın ve gram gümüş tarafında geçerli. TL bazında performansların riskli olduğunu düşünüyorum.''

Memiş sosyal medya hesabından doalr ve altın zirveleri sonrası ''Evimi satıp daha büyüğünü alacağım Arabamı satıp daha yenisini alacağım Satmak için önce almak istediğiniz şeyin kaporasını vermek ya da sözleşmesini yapmak daha mantıklı. Almadan satmak benim için risk!'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...