Tgrt Haber
15 Ağustos 2023 09:36 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 09:46

Çin'den petrol fiyatlarına destek geldi, benzine yeniden zam göründü

Çin ekonomisinde yaşanan gelişmeler brent petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor. Petrol fiyatlarının yükselmesi ise pompaya yansıdı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre benzin fiyatlarına 16 Ağustos Çarşamba gününden itibaren zam bekleniyor.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Çin'den petrol fiyatlarına destek geldi, benzine yeniden zam göründü
benzin,petrol,motorin,zam,çin

Benzin, petrol ve otogaza zam üstüne zam geliyor. Son olarak motorine yapılan zammın ardından benzin fiyatlarının da yukarı yönlü değişeceği öğrenildi. Çin’de yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol, ralliye ara vererek yeni güne yatay seyirle başladı. Benzine ise Çarşamba gününden itibaren yeni bir zammın gelmesi bekleniyor.

ÇİN FİYATLARI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRDÜ

Brent petrol, bir önceki seansta yüzde 0,7 kaybettikten sonra salı günü varil başına 86 doların üzerinde istikrar kazandı.  Çin'de perakende satışların, endüstriyel üretimin ve sabit varlık yatırımlarının hepsinin beklentilerin altında gelmesi dünyanın en büyük büyük ham petrol ithalatçısının talep görünümünü baskıladı. 

KESİNTİLER ETKİLİ OLDU

Bu arada, Çin merkez bankası ekonomiyi desteklemek için Salı günü faiz oranını bu yılki ikinci indirimi olarak düşürdü.  OPEC+ önde gelen Suudi Arabistan ve Rusya'nın arzı kısmasıyla Haziran sonundan bu yana yaklaşık %20 yukarıda kaldı. Uluslararası Enerji Ajansı, arz kesintilerinin yılın geri kalanında petrol stoklarını aşındırmasının beklendiğini söyledi.

Çin'den petrol fiyatlarına destek geldi, benzine yeniden zam göründü

BENZİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

Motorin grubuna 21 Temmuz günü 1 lira 55 kuruşluk zam yapılırken benzine de 25 Temmuz'da 2 liralık bir zam yapıldı. Motorin fiyatları 28 Temmuz'da 1,45 TL'lik, 1 Ağustos'ta ise 1,07 TL olarak yeniden yükseltildi. Son olarak 11 Ağustos'ta motorin grubunda 1,80 TL'lik bir fiyat artışı yapıldı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre Benzin fiyatlarına 16 Ağustos Çarşamba gününden itibaren 1 lira 55 kuruşluk zam bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 36,06 TL
Motorin fiyatı: 38,25 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 36,10 TL
Motorin fiyatı: 38,30 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 36,60 TL
Motorin fiyatı: 38,82 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 36,66 TL
Motorin fiyatı: 38,94 TL

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaş15 Ağustos 2023 11:04

Zammın beklenmedıgi an mı varki

Sonraki Haber Yükleniyor...