Tgrt Haber

Çinli Evergrande'ye bir kötü haber daha: 1,7 milyar dolarlık anlaşmadan çekildi

15 Ekim 2021 13:33
Çinli Evergrande'ye bir kötü haber daha: 1,7 milyar dolarlık anlaşmadan çekildi
evergrande

Devlete ait Yuexiu Property şirketi, Çinli Evergrande Group'un Hong Kong'da bulunan genel merkez binasını satın almak için teklif edilen 1,7 milyar dolarlık anlaşmadan çekildi.

300 milyar dolardan fazla borcu bulunan ve uluslararası tahvillerde 3 kez 3 kez faiz ödemelerini kaçıran Çin’in borç batağındaki gayrimenkul şirketi Evergrande Group’a bir kötü haber de Çin devletine ait Yuexiu Property’den geldi.

Reuters’ta yer alan ve iki kaynağa dayandırılan haberde Yuexiu Property’nin Evergrande’nin Hong Kong'da bulunan genel merkez binasını satın almak için önerilen 1,7 milyar dolarlık anlaşmadan çekildiği ifade edildi. 

Anlaşmanın Yuexiu şirketi yönetim kurulunun Evergrande'nin hala çözülmemiş olan mali sıkıntılarının satış sürecinin pürüzsüz şekilde tamamlanmasına engel olabileceği endişeleriyle bozulduğu kaydedildi.

Şirket şu ana kadar uluslararası tahvillerinde üç tur faiz ödemesini kaçırdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...