Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 11:58

Çinli kripto madenci Türkiye'yi seçti: İstanbul'da mağaza açtılar

Son bir yılda artış gösteren kripto para yatırımlarının ardından Türkiye'ye adım atan Phoenix Store, Çinli kripto para madencisi Bitmain'in tek ve resmi distribütörü olarak Türkiye pazarına giriş sağladı.

Çinli kripto madenci Türkiye'yi seçti: İstanbul'da mağaza açtılar
kripto para,bitcoin,Çin

Pekin Hükümeti, küresel kripto para madenciliğinin yüzde 70’inden sorumlu olan Çin’de finansal riskleri azaltmak için Bitcoin madenciliğine yasak getirmişti. Bu kararın ardından birçok madenci ve kripto para borsası da ülkedeki operasyonlarını durdurma kararı almıştı. 

Çin'in kripto paralara getirdiği kısıtlamaların madencilere sıçramasıyla bu sektördeki bazı oyuncular faaliyetlerini ülke dışına taşımaya başladı. Ancak madencilik kapasitesinin azalması durumunun ne kadar süreceği belli değil. Uzmanlar, bu durumda 6 ila 15 ay arasında bir tahminde bulundu ancak Çinli madencilerin yer değiştirmesi daha uzun da sürebilir.

Ayrıca Çin’in Anhui eyaleti enerji sıkıntıları nedeniyle önümüzdeki 3 yıl kripto para madencilik projelerini kapatmayı planlıyor.

ÇİNLİ BITMAIN TÜRKİYE PAZARINA GİRDİ

Öte yandan dünyanın en büyük madencilik cihazı üreticisi Çinli Bitmain'in Türkiye ve MENA bölgesindeki tek ve resmi distribütörü Phoenix Store, ilk fiziksel mağazasını İstanbul'da açarak Türkiye pazarına giriş yaptı.

The St. Regis İstanbul'da dün açılan mağaza madencilik cihazları ve soğuk cüzdanlar gibi kripto madencilik ekipmanlarını Türk yatırımcılarla buluşturacak.

Açılışta konuşan Phoenix Store CEO'su Phil Harvey, “Türkiye'nin mevcut finansal teknoloji yatırımlarını ve potansiyel yatırımlarını düşündüğümüzde attığımız bu adımı çok önemli görüyorum. St. Regis'deki mağazamız Türkiye pazarındaki ilk yatırımımız olmasına rağmen, devam eden iş ve yatırımlarımız için bu adımları kalıcı hale getirmek ve önümüzdeki yıllarda Türkiye'de yatırım yapmak istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...