Tgrt Haber

'Çok iyi gidiyor' diyerek duyurdu: Bakan Nebati'den GES açıklaması

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Haziran 2022 12:14 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 12:32
'Çok iyi gidiyor' diyerek duyurdu: Bakan Nebati'den GES açıklaması
ges

Son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, GED ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Nebati, "Talepler çok iyi gidiyor," derken gelirin artma potansiyelinin de yüksek olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gelire Endeksli Senet (GES)'ler ile ilgili "Talepler çok iyi geliyor. GES'lerin getirisi yıllık minimum yüzde 23.04 olacak ve kupon gelirleri vatandaşlarımıza 3 ayda 1 ödenecek. Bu gelirin artma potansiyeli de yüksek olacaktır" dedi.

Bakan Nureddin Nebati, Adana'daki 'Üreten Kadınlar Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu.

"Tasarruflarını milli paramız olan Türk Lirası'nda değerlendirmekte isteyen vatandaşlarımıza enstrümanlar hazırladık. Bu kapsamda; tasarladığımız GES ile bireysel yatırımcılarımıza sunuyoruz." diyen Bakan Nebati, "Buna yönelik talepleri 15 Haziran'dan itibaren almaya başladık 22 Haziran'a kadar devam edecek. Talepler çok iyi geliyor. GES'lerin getirisi yıllık minimum yüzde 23.04 olacak ve kupon gelirleri vatandaşlarımıza 3 ayda 1 ödenecek. Bu gelirin artma potansiyeli de yüksek olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde de mali disiplinden vazgeçmeden makroekonomik ve finansal istikrarı gözeterek vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Nebati, "Unutmayalım ki biz, geçen yüz yılın başında, Milli Mücadele sürecinde, kadınıyla, erkeğiyle, genci, yaşlısıyla topyekun seferber olmayı bilmiş, vatanını hep birlikte savunarak zafere ulaşmış bir milletin torunlarıyız. Öyle, esen her rüzgarla savrulacak kuru bir yaprak kesinlikle değiliz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...