Tgrt Haber
15 Temmuz 2022 21:27 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 22:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK müjdesi: Gençlerimizi faize ezdirmeyiz

Kamuoyunda son dönemde yeniden tartışma konusu olan KYK borçlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan üniversitelileri umutlandıran açıklama geldi. 15 Temmuz programında yaptığı konuşmada gençleri faize ve enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizin en büyük düşmanı biziz. Çalışmamızı yapıyoruz. Kabine Toplantısı'ndan sonra bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK müjdesi: Gençlerimizi faize ezdirmeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,KYK,burs,faiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraçhane Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'na katıldı. Millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının son bölümünde üniversite öğrencilerinin KYK borçlarıyla ilgili yapılacak düzenlemenin sinyalini verdi.

Erdoğan'ın KYK borçlarıyla ilgili açıklaması şöyle:

"GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ"

Yaşadığımız diğer sorunların, küresel ve bölgesel krizler elbette bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanları sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir, hiçbir yük kalıcı değildir. Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz.

"ÜNİVERSİTE HARCINI DA BİZ KALDIRDIK"

Daha da ileri gidiyorum. Enflasyona da kurban etmeyiz. Çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra da gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını, ülkemizin imkanlarını da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal biz. Göreve geldiğimizde öğrencilerin aldığı burs 45 liracıktı. Üniversite harcı kaldıran kimdi? Biz kaldırdık. Ekonomide önceliğimiz milletimizin işine, aşına vererek kritik tercihte bulunduk. 31 milyona yaklaşan istihdam, sanayi, yıllık 250 milyar dolara yaklaşan ihracatımızla kesintisiz büyüyen bir Türkiye fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Enflasyonu kontrol altına aldıkça bu tablonun güzelliği daha da iyi anlaşılacaktır."

BAKANLIK ÇALIŞMALARI TAMAMLADI

Üniversiteden mezun olan gençlerin iş bulamaması halinde dahi 2 yıl sonra ödeme mecburiyetinde bulundukları, aksi halde yüksek faizle karşı karşıya kaldıkları ve kur farkından dolayı imza attıkları borçtan daha fazlasını ödeme zorunda tutuldukları KYK borçları ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Gündemdeki yerini uzun süredir koruyan KYK kredi borçları ile ilgili çalışmalar, pazartesi günü kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...